GDE SU, ŠTA RADE #21: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - FK Zlatibor Čajetina!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.01.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plesali su samo jedno leto...

GDE SU, ŠTA RADE #21: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - FK Zlatibor Čajetina!

Foto: Starsport

Pojavili su se na mapi srspkih superligaških klubova, ali su nakon samo jedne sezone morali da se vrate u drugoligaški karavan, ali se ni tamo nisu dugo zadržali.

 

Na zbirnoj tabeli Superlige Srbije, na kojoj se nalazi 37 klubova, ekipa čajetinskog Zlatibora zauzima dvadesetprvu poziciju kada su u pitanju ekipe koje su bile deo elitnog ranga, a koje su se prethodnih godina našle u raljama niželigaškog fudbala.

- Istorijat kluba:

Naredne, 2025. godine ekipa Zlatibora iz Čajetine će proslaviti veliki jubilej osam decenija postojanja, a pre tačno jedne decenije krenuo je vrtoglavi uspon koji je ekipu doveo i do superligaškog karavana.

Ostaće upamćeno da su Čajetinci u sezoni 2013/14, u okviru Zlatiborske okružne lige stigli do šampionskog pehara zabeleživši 25 pobeda u 26 peventvenih mečeva, uz neverovatan gol količnik 128:6.

Foto: FK Zlatibor

Popularna "Švajcarija" dom fudbalera Zlatibora

 

- FK Zlatibor Čajetina u Superligi Srbije:

Ekipa Zlatibora je od osamostaljenja Srbije u elitnom rangu učestvovala samo jednom. Odigrali su 38 utakmica tokom kojih su zabeležili sedam pobeda, osam remija i 23 poraza i ukupno 29 osvojenih bodova i gol količnik 28:64.

S obzirom da su deo superligaškog karavana bili samo tokom jedne takmičarske godine, navedena 2020/21 sezona smatra se i najvećim klupskim uspehom.

Poslednju superligašku utakmicu odigrali su 18. maja 2021. godine u Šapcu gde su minimalnim rezultatom 1:0 poraženi od ekipe Mačve. Treba napomenuti da je strelac poslednjeg superligaškog pogotka bio Stefan Vukić koji se u listu strelaca upisao na beogradskoj Marakani u porazu svoje ekipe od Crvene zvezde rezultatom 6:1. On je mrežu crveno-belih zatresao u 26. minutu susreta. Meč je odigran u okviru 36. kola 9. maja 2021. godine.

 

 

- FK Zlatibor Čajetina danas:

Nakon ispadanja iz društva najvoljih, Čajtinci su dve sezone egzistirali u Prvoj ligi Srbije, a od jeseni 2023. godine deo su zapadne grupe srpskoligaškog karavana

Tokom prethodne jeseni ostvaril isu skor od pet pobeda, tri remija i sedam poraza i sa ukupno 18 osvojnih bodova zauzimaju osmu poziciju na tabeli i u ovom momentu bliži su borbi za osptanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading