POLUSEZONA ISPOD OČEKIVANJA: Na proleće mora bolje ukoliko klub želi da se izbori za opstanak u ligi!

Autor:

Sport

25.12.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško da će se ponoviti prošlosezonski plasman.

POLUSEZONA ISPOD OČEKIVANJA: Na proleće mora bolje ukoliko klub želi da se izbori za opstanak u ligi!

Foto: FK Vinogradar Zleginje

Prošlogodišnji petoplasirani tim Zone Zapad u aktuelnoj sezoni ne stoji baš najbolje, po trenutnim rezultatima ekipa je bliže zoni ispadanja, nego gornjem delu tabele.

Republika

Tim iz Zleginja u protekloj deceniji stigao je iz Druga rasinske okružne lige, preko Prve, do zonskog ranga takmičenja prošle godine, gde se i trenutno nalazi. Sastav Vinogradara je protekle jeseni zabeležio pet trijumfa i devet poraza, bez remija, i to je bilo dovoljno za "zimovanje" na 11. poziciji na tabeli.

Zona ispdanja udaljena je od sastava iz Zleginja samo jedan bod, što znači da će ekipa na proleće voditi itku za opstanak u ligi. Bodovom saldu na koti 15 najviše su doprineli trijumfi pred svojim navijačima, kojih je ove polusezone bilo četiri, dok je samo jedan zabeležen na gostovanjima. Vinogradar je jesenji deo prvenstva završio sa epitetom četvrte najslabije odbrane u ligi, i to je u velikoj meri uticalo da se na nekim utakmicama ne stigne barem do boda.

Republika

Foto: FK Vinogradar Zleginje

U Zleginju mora bolje na proleće

Ako se pogleda celokupna kalendarska 2023. godina, ekipa je odigrala 28 utakmica i zabeležila je skor 9-2-17, uz 48 postignuta i 65 primljena pogotka. Iz kluba su povodom rezultata kratko poručili:

- Dosta slabiji učinak nego u 2022. godini, dosta je negativno doprinela ova polusezona gde nismo ličili na sebe pa i otud ovakav broj poraza, pauza će biti duga, na nama je da sklopimo kockice za proleće i krenemo jako u borbu za opstanak!

Prolećni deo prvenstva Vinogradar otvara pred svojim navijačima protiv Trstenika PPT, koji je u prvom kolu sezone savladao tim iz Zleginja rezultatom 2:0.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading