SPEKTAKL U NAJAVI: Da li je vreme za novi poduhvat i istorijski plasman?!

Autor:

Sport

25.12.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom žreba prvoligaš na jako teškom gostovanju.

SPEKTAKL U NAJAVI: Da li je vreme za novi poduhvat i istorijski plasman?!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama održan žreb za četvrtfinale kupa Srbije za takmičarsku 23/24 godinu.

Republika

Između osam "loptica" bilo je sedam superligaša, dok je čast niželigaša, konkretno Prve lige Srbije branila ekipa OFK Vršca. Reč je o ekipi koja zimsku pauzu u drugom rangu takmičenja u našoj zemlji provodi na deobi deobi osme pozicije sa 27 osvojenih bodova. Učinak od sedam trijumfa, isto toliko poraza i šest remija bio je dovoljan za sredinu tabele.

Vrščani su u protekla dva kola Kupa Srbije savladali dva superligaša, oba puta pred svojim navijačima. Prvo su 1/16 finala bili bolji od Mladosti iz Lučana rezultatom 3:1, dok su u prošlom kolu igranom šestog decembra savladali Napredak iz Kruševca minimalnim rezultatom. Strelac odlučujećeg pogotka za plasman u istorijsko četvrtfinale bio je Miloš Milivojević u 66. minutu. 

Republika

Foto: princtscreen/facebook.com/OFK Vršac

Voljom žreba

Odlukom današnjeg žreba prvoligaš će se za plasman u polufinale boriti protiv aktuelnog šampiona naše zemlje, ekipe Crvene zvezde. Beogradski crveno-beli ove sezone bili su učesnici Lige šampiona, ali su slabijim partijama ipak ostali bez nastavka takmičenja u Evropi na proleće. Sada je sav fokus prebačen na ligu i kup, čiji su pehari prošle godine završili u vitrinama Zvezde. 

Četvrtfinalni mečevi na programu su 10. aprila predstojeće kalendarske godine, ukoliko nakon 90 minuta nema pobednika, odmah će se izvoditi jedanaesterci. 

Parovi 1/4 finala Kupa Srbije

Čukarički - Vojvodina

Radnički (Kragujevac) - Novi Pazar

Crvena zvezda - OFK Vršac

Partizan - Voždovac

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading