SLAVLJE U GRADU CARA LAZARA: Veliki jubilej - 90 godina postojanja FK Trayal! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.12.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naših 90 godina"...

SLAVLJE U GRADU CARA LAZARA: Veliki jubilej - 90 godina postojanja FK Trayal! (VIDEO)

Foto: FK Trayal

Kruševački Trayal je furiozno okončao jesenji deo sezone 2023/24 u okviru istočne grupe srpskoligaškog karavana.

 

Puleni trenera Ivice Momčilovića su tokom 15 prvenstvenih mečeva ostvarili isto toliko pobeda uz gol koeficijent 38:6 i već sada se može govoriti o popularnim "gumarima" kao učesnicima prvoligaškog karavana od jeseni 2024. godine.

I dok se fudbaleri nalaze na zasluženom odmoru, kruševački klub je organizovao veliku proslavu devet decenija postojanja.

Svečana akademija je održana u Narodnom muzeju Kruševac, a pored predstavnika kluba i članova nacionalne fudbalske organizacije, prisustvovali su joj i svi oni kojima su žuto-crne boje na srcu.

 

 

- Istorijat FK Trayal Kruševac:

Fudbalski klub je formiran 1933. godine kada je formirano Sportsko društvo „Obilićevo”. Dobio je ime po tadašnjoj barutani „Obilićevo”. Prvi meč su odigrali u novembru 1933. godine i pobedili su Trgovački takođe iz Kruševca sa 6:0.

Uspon kluba počinje 2016. godine kada je klub preuzeo Vladan Gašić. Trayal je iz godine u godinu prelazio u viši rang takmičenja, tako da je od Prve rasinske okružne lige čiji je deo bio u sezoni 2015/16, za svega tri sezone postao član prvoligaškog karavana.

Prethodnog leta su izgubili status člana Prve lige Srbije, ali je već sada izvesno da će desetu deceniju postojanja započeti kao članovi drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

Kada je reč o nastavku takmičarske 2023/24 godine, ekipa Trayala će u prolećnoj premijeri gostovati u Meševu istoimenoj ekipi. Navedeni susret je zakazan za drugi dan meseca marta 2024. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading