„NIŽE LIGE“ NA OBALI RASINE: Utvrđena prestonica Cara Lazara postaje centar srpskog klupskog fudbala! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve bolji infrastrukturni uslovi i ozbiljan rad fudbalskih entuzijasta, daju rezultate. Kruševac se ozbiljno pozicionira u vrhu najpopularnijeg sporta u Srbiji.

„NIŽE LIGE“ NA OBALI RASINE: Utvrđena prestonica Cara Lazara postaje centar srpskog klupskog fudbala! (VIDEO)

Foto: Republika

Predanje kaže da je Kruševac ime dobio po kamenu krušcu, oblom rečnom kamenu od kojeg je većinski grad i sazidan, da bi danas na njegovim temeljima, vrednim radom sportskih entuzijasta, bio formiran kao istinski centar našeg fudbala.

 

Prestonica Cara Lazara, šest i po vekova nakon njegovog nastanka može se pohvaliti onim što malo koji srpski grad ima. Još u doba nekadašnje SFR Jugoslavije, ekipa Napretka je bila perjanica grada na obali Rasine. Tradiciju je nastavio i drugi kruševački klub Trayal, koji egzistira na raskrsnici drugog i trećeg stepena takmičenja, da bi se poslednjih godina  u sferi interesovanja našao i klub koji po svim parametrima može i ugroziti slavu gradskih rivala.

 

 

Zahvaljujući nedavno otvorenom „Moravskom koridoru“, ekipa „Nižih liga“ nakon manje od dva sata vožnje od srpske prestonice, našla se pred objektom koji je svečano otvoren pre nešto više od godinu i po dana, a koji omogućava fudbalerima Jedinstva 1936 sjajne uslove za rad.

Hladan novembraski dan i jak vetar koji je neprestano duvao nije sprečio fudbalere u crveno-beloj sportskoj opremi da zabeleže trijumf u poslednjem kolu istočne grupe srpskoligaškog karavana protiv gostiju iz Vlasotinca. Na kraju, semafor je pokazivao, možda i rutinskih 2:0 čime je stavljena tačka na uspešnu polusezonu tokom koje je klub sa 20 osvojenih bodova zauzeo sedmu poziciju što predstavlja dobru polaznu osnovu za prolećnu nadogradnju.

Po okončanju meča, imali smo prilike da u razgovoru sa predsednikom kluba gospodinom Milanom Gašićem sumiramo utiske o svemu što je ekipa ostvarila u prethodnim mesecima, ali i da se uverimo da poslednjih sedam sezona i četiri pređena ranga takmičenja, nisu slučajnost.

Kako je izgledala poseta u Kruševcu i kako se vredno radi u klubu koji će uskoro proslaviti devet decenija postojanja, pogledajte u novoj epizodi emisije "Niže lige", koja će premijerno biti prikazana večeras (petak, 24. novembar) u 20 časova na Jutjub kanalu Republika news.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading