PRESUDA DISCIPLINSKIH ORGANA: Epilog incidenta - šampion je odlučen za zelenim stolom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.11.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekinuta utakmica 14. runde takmičenja, konačno je dobila svoj epilog.

PRESUDA DISCIPLINSKIH ORGANA: Epilog incidenta - šampion je odlučen za zelenim stolom!

Foto: FK Zemun

Derbi susret finiša beogradske grupe srpskoligaškog karavana između Zemuna i Rada koji je na programu bio 11. novembra, konačno je dobio svoj epilog.

 

Da podsetimo, utakmica gradskih rivala prekinuta je u 16. minutu kada su navijači domaće ekipe napali golmana Rada Luku Martinovića koji je napustio svoj gol i krenuo ka tribini gde su smeštene najvatrenije pristalice kluba iz Gornje varoši kako bi od njih uzeo navijački šal Rada koji je bio vezan za mrežu gola koji je čuvao.

Tokom navedenog, došlo je i do fizičkog sukoba čuvara mreže i navijača domaće ekipe, nakon čega su fudbaleri Rada odlučili da napuste teren i na isti se nisu vratili u predviđenom toku, te je sudija meča Đorđe Tomić odsvirao kraj susreta.

Treba podsetiti da je u trenutku prekida ekipa Zemuna imala rezultatsku prednost od 2:0.

Nakon prikupljenih izveštaja i uzimanja u obzir svih okolnosti koje su prethodile trajnom prekidu utakmice, komesar za takmičenje Srpske lige Beograd, Velibor Novović je doneo odluku da se prekinuta utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 u korist ekipe Zemuna.

Istovremeno komesar za takmičenje je podneo i disciplinsku prijavu protiv klubova i svih učesnika incidenata na navedenoj utakmici, disciplinskom sudiji Srpske lige Beograd na dalje postupanje i primenu Disciplinskog pravilnika FSS.

Foto: FSB

Odluka komesara za takmičenje Srpske lige Beograd

 

Navedena odluka direktno je uticala i na konačni izgled tabele Srpske lige Beograd, tako da je ekipa Zemuna stigla do jesenje titule. Plavo-zeleni imaju identičan bodovni učinak kao i ekipa Zvezdare, ali zahvaljujući boljem gol koeficijentu, "prvi su presekli vrpcu" u prvom delu šampionata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading