MEČ KOJI ĆE ZLATNIM SLOVIMA BITI UPISAN U KLUPSKE ANALE: Rekordi se ređaju kao na traci - Sevojno ima svog junaka!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.11.2023

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda jeste bila očekivana, ali ne i činjenica da će meč imati prefiks istorijskog.

MEČ KOJI ĆE ZLATNIM SLOVIMA BITI UPISAN U KLUPSKE ANALE: Rekordi se ređaju kao na traci - Sevojno ima svog junaka!

Foto: Facebook.com/Sport u Arilju

U okviru 13. runde Zone Zapadno-moravske, prethodnog vikenda na stadionu u Arilju odigran je susret u kojem je domaća Budućnost dočekala sastav Sevojna. Pobednik meča je unapred bio poznat, mada niko u redovima apsolutnog favorita nije očekivao da će navedeni duel ostati i zlatnim slovima upisan u klupskim analima.

 

Ekipa Sevojna je slavila rezultatom 8:0 (2:0), a posebno treba napoemnuti da je četiri pogotka na ovom susretu postigao Bojan Ivanović, a u strelce su se po jednom upisali Lazar Ristanović, Lazar Nedović, Filip Davidović i Ranko Ječmenica.

Navedenim ostvarenjem, Bojan Ivanović se upisao u klupske anale postavši tek šesti fudbaler u istoriji kluba koji je četiri puta tresao protivničku mrežu na jednoj zvaničnoj utakmici.

Pre njega to su učinili Vojko Martinović, Duško Janović, Radomir Mutavdžić, Stefan Vidaković i Nikola Ivanović. Takođe treba naglasiti da je apsolutni rekord po broju pogodaka i dalje ostao netaknut. u sezonu 2003/04 u okviru Kup FSZO, u susretu protiv Polimlja iz Prijepolja (8:0), Igor Radisavljević je bio petostruki strelac.

Foto: Facebook.com/Sport u Arilju

Četvorostruki strelac u Arilju - Bojan Ivanović

 

Istovremeno, u duelu protiv Budućnosti u Arilju, Sevejno je zabeležilo najubedljiviji trijumf na gostujućem terenu. Pobedom od 8:0 nadvisili su uspeh koji je ostvaren u sezoni 2004/05 kada je Sevojno u okviru Srpske lige Zapad slavilo na gostovanju protiv Loznice rezultatom 7:0.

Narednog vikenda, u subotu 18. novembra ekipa Sevojna dočekuje čačansku Slobodu u pretposlednjoj takmičarskoj rundi u 2023. godini.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading