ČETIRI EKIPE U REDU ZA JESENJU TITULU: U Ratkovu se igra poslednji derbi ove jeseni!

Autor:

Sport

08.11.2023

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vikendu pred nama na programu pretposlednje - 14. kolo Područne fudbalske lige Sombor - najneizvesnije područne lige u Srbiji i sigurno najkvalitetnije.

ČETIRI EKIPE U REDU ZA JESENJU TITULU: U Ratkovu se igra poslednji derbi ove jeseni!

Foto: FK Kulpin

Derbi kola i verovatno jeseni poslednji u nizu igra se na vrućem terenu u Ratkovu gde domaća ekipa Radničkog 1918 dočekuje sastav Kulpina, utakmica se igra u subotu od 13 časova.

Republika

Poslednje poraze oba tima doživela su od Budućnosti iz Gložana. Radnički 1918 u prethodnom kolu u šokantnoj utakmici i utakmici sezone posle vođstva od 1:4 poražen 5:4, a Kulpin poražen od komšija unazad tri utakmice 3:1, ali su suzbili redove, promenjen je trener, Siniša Stanivuk je podneo ostavku, a na njegovo mesto došao je igrač Lazar Veselinović koji je ubeležio dve pobede od debija, i to ubedljive sa identičnim rezultatom 4:0.

Puni elana i samopouzdanja kreću gosti u ovu avanturu, dok je na domaćinu pritisak i na njihovom šefu koji se takođe pridružio u toku prvenstva i još sklapa kockice, ali poraz u još jednom bitnom meču može biti koban po domaćina.

Svestan je toga i njihov najbolji igrač jeseni, centarfor Marko Nedeljković iz tabora Radničkog 1918, izjavio je sledeće:

- Dočekujemo jednu dobro organizovanu ekipu i ovo će nam do sada biti najteža utakmica kod kuće, sjajni pojedinci i dobar tim, ne bih previše trošio reči o ekipi Kulpina, rezultati sami govore sve. Mi moramo da se trgnemo i da se vratimo u pobednički kolosek, posle niza loših rezultata,mislim da je vreme da obradujemo našu publiku i da upišemo vredna tri boda. Imamo ogroman motiv i želju, znamo da možemo i da imamo kvalitet, verujem u naš tim. Kao lider i stariji igrač tima, prvi ja moram da pokažem karakter, želju i motiv za pobedom i znam da će i moji saigrači onda dati sve od sebe. Očekujem jednu lepu predstavu za publiku i siguran sam da ćemo im to i prirediti uz osvojena tri boda.

Kulpinci na krilima sjajnih rezultata i skokom na drugo mesto potvrdili su konkurenciju za najviše domete kao i njihov rival u subotu, a centarfor njhove ekipe Petar Mrđan, izjavio je sledeće:

- Do sada u PFL Sombor sigurno najzanimljivija trka za jesenjeg šampiona lige, gde je razlika između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe samo tri boda. Ekipama iz vrha su se desili kiksevi na nekim utakmica, a isto tako i nama što nam govori koliko je liga izjednačena i neizvesna do samog kraja. Ekipa Radničkog 1918 ulazi u ovu utakmicu kao blagi favorit jer igra na domaćem terenu i pred svojom publikom. Pokazali su od samog starta sezone da su glavni konkurenti za ulazak u viši rang takmičenja iz kojeg su nesrećno ispali prošle sezone. Dosta toga već sada znamo o njihovoj ekipi, imaju izuzetnu odbranu što nam i brojke govore da su ekipa koja je primila najmanje golova do sada, a u napadu imaju odlične pojedince i iskusne igrače koji mogu da reše utakmicu na iskustvo i kvalitet. Samim tim što znamo sve to vredno radimo ove nedelje i radimo na tome da ispravimo neke naše greške od pre gde smo prosuli bodove koje nismo trebali.

Obe ekipe biće spremne da pokažu svoje ambicije, a ne krije to i Mrđan:

- Spremamo se za subotu da što bolje odigramo i naravno pokažemo naš kvalitet, gde isto tako smatram da smo jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligu, a to smo i dosta puta pokazali, a imamo i odlične pojedince koji svojim iskustvom i znanjem dosta pokazuju i pomažu ekipi. Idemo u Ratkovo da igramo fudbal i da se nadigravamo sa njima jer ulazimo u ovu utakmicu puni optimizma, želje i volje i sa dobrim nizom rezultata iza nas.. Trenutno smo na drugom mestu i samim tim pobeda u subotu bi nam donela još jedan korak ka ostvarenju cilja, jer sledeće polusezone smo domaćini svim ekipama iz vrha i samim tim imaćemo prednost u odnosu na njih. Siguran sam da će odziv publike biti u velikom broju jer se sada dosta prati ova liga u odnosu na pre, a i dosta je zanimljivo iz kola u kolo i privlači dosta ljudi koji vole i prate fudbal. Poželeo bih sreću svim ekipama u 14. kolu, vidimo se na zelenom tepihu. Veliki pozdrav.

 

 

Radnički 1918 (Ratkovo) - Kulpin

Subota, 11. novembar od 13 časova

Teren u Ratkovu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading