BITNI BODOVI NA TRADICIONALNO TEŠKOM GOSTOVANJU: Potisje slavilo nad Tamišom i nastavilo "juriš" na vrh tabele!

Autor:

Sport

08.11.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Knićanina se nalazi u strašnoj formi.

BITNI BODOVI NA TRADICIONALNO TEŠKOM GOSTOVANJU: Potisje slavilo nad Tamišom i nastavilo "juriš" na vrh tabele!

Foto: FK Potisje Knićanin

U okviru 12. kola "A lige" FS grada Zrenjanina ekipa Tamiša iz Farkaždina ugostila je sastav Potisja iz Knićanina. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa četvrte pozicije (22 osvojena boda), dok su gosti sa pet bodova više bili na deobi drugog mesta u ligi.

Republika

Vremenski uslovi nisu išli na ruku mnogim klubovima proteklog takmičarskog vikenda, pa ja isti slučaj bio i na stadionu u Farkaždinu, kiša je neprestano padala, što je uticalo na kvalitet terena. Prvo poluvreme proteklo je u velikoj borbi, gosti su možda za nijansu bili bolji rival na terenu, ali nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane.

Nisu uspevali igrači da uspostave igru koju su želeli, uglavom se igralo dugim loptama, ali iste nisu pronalazile pravo metu. Da se na odmor ode sa barem jednim golom pobrinuli su se gostujući fudbaleri. Probio je Aleksandar Stanković po levoj strani, uputio je pas do Davida Ilića koji loptu namešta na jaču, levu nogu i šalje je u bliži ugao golmana Etveša, 1:0 za Potisje na isteku 43. minuta.

Drugo poluvreme nam je prikazalo identičnu igru kao i prvo, vremenski uslovi nisu dozvoljavali da se igra od noge do noge, već su uglavom upućivane duge lopte ka napadačima. Najbolju priliku imali su domaći od starta nastavka na isteku 62. minuta kada se nakon snažnog udarca istakao golman Mladenović. Pretili su i gosti u par navrata, ali bezuspešno.

 

 

Na isteku 71. minuta Savičić sa svoje polovine šalje precizan pas ka Aleksandru Stankoviću, on izlazi pred golmana Etveša i rešava situaciju pogotkom, 2:0 za Potisje. 

Par minuta kasnije prekršaj u korist domaćina na nekih 25 metara od gola, loptu je namestio i odličnu ka mreži Potisja uputio Radovan Suvačarev, Tamiš smanjuje na 2:1. 

Do kraja utakmice gosti su mogli opet na dva gola prednosti, ali Pavlović nije uspeo da realizuje izglednu priliku, dok domaći fudbaleri nisu ozbiljnije pripretili mreži golmana Mladenovića. 

Tamiš (Farkaždin) - Potisje (Knićanin) 1:2 (0:1)

Tamiš: Etveš, Stanković, Latković, Suvačarev, Stefanov (od 72' Božović), Bošković (od 57' Lazin), Jovanović (od 46' Knežević), Golubović, Mijić, Vesin, Bogdanović (od 57' Knežević)

Potisje: Mladenović, Milosavljević (od 65' Ločki), Sokolović, Balać (od 46' Amidžić), Savičić (od 73' Pavlović), Stojković (od 65' Pešić), Stanković, Ilić, Novković, Anđelković, Karataševski (od 46' Štetin)

Ovom pobedom ekipa Potisja je nastavila borbu sa Gradnulicom za drugo mesto na tabeli, a u isto vreme je i održan zaostatak od četiri boda u odnosu na lidera. U sledećem kolu u Knićanin stiže OFK Klek, dok Tamiš gostuje Borcu iz Zrenjanina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading