FINALNA BORBA ZA PEHAR: Borac i Polet nadomak trofeja, sutra će pasti odluka čije vitrine će biti bogatije za novo odličje!

Autor:

Sport

07.11.2023

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Favorita u kupu obično nema.

FINALNA BORBA ZA PEHAR: Borac i Polet nadomak trofeja, sutra će pasti odluka čije vitrine će biti bogatije za novo odličje!

Foto: FK Polet Ljubić

U okviru finala Kupa grada Čačka ekipa Borca 1926 ugostiće sastav Poleta iz Ljubića, utakmica je zakazana za sredu, 8. novmebar od 14 časova na gradskom stadionu u Čačku.

Republika

Finalni okršaj za pehar Kupa vodiće se između dva tima koja se trenutno takmiče u Srpskoj ligi Zapad. Ekipa Borca se već dve godine nalazi u samom vrhu tabele, i pokušava da se vrati u prvoligaški karavan u kojem je poslednji put bila u sezoni 20/21. Čačani trenutno sa učinkom od 10 trijumfa uz po jedan remi i poraz drže drugo mesto u ligi, sa samo jednim bodom zaostatka za trenutnim liderom, Fapom iz Priboja. 

Izazivač Borcu biće sastav Poleta koji je nakon prošlogodišnjeg osvajanja petog mesta "na Zapadu", dosta slabije ušao u ovu takmičarsku godinu, trenutno se sa 12 osvojenih bodova nalaze na deobi 12. pozicije na tabeli. Tim iz Ljubića je uspeo da se prošle godine nađe u 1/16 finala Kupa Srbije, gde je savladan od Radnika iz Surdulice minimalnim rezultatom.

Republika

Foto: FK Borac 1926 Čačak

Stadion u Čačku

Proteklog vikenda Borac je u prvenstvo slavio na gostovanju Realu (Podunavci) rezultatom 1:0, dok je Polet savladan pred svojim navijačima od Sloge iz Požege identičnim rezultatom. Forma na poslednjih pet mečeva je svakako na strani nominalnog domaćina sutrašnjeg susreta, ali je kup specifično takmičenje u kojem favorita obično nema.

U polufinalu Borac je pred svojom publikom savladao Jedinstvo (Konjevići) rezultatom 3:2, dok je Polet bio bolji od imenjaka iz Trbušana sa 3:1. Oba tima u ovaj duel ulaze sa najvišim mogućim ambicijama, pehar bi svakako bio veliki podstrek da se do kraja jesenjeg dela prvenstva zabeleže što bolji rezultati, a isti bi bio i motivacija za dalji napredak tokom nastavka prvenstva.

Ligaški duel ova dva tima zakazan je za poslednje kolo koje je na programu 25. novembra kada će Borac ugostiti Polet.

Borac 1926 (Čačak) - Polet (Ljubić)

Sreda, 8. novembar od 14 časova

Gradski stadion u Čačku

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading