TUREKOVAC SLAVIO U DERBIJU POSLE PREOKRETA: Jako bitan trijumf za sastav sa stadiona "Lotrin Gaj"!

Autor:

Sport

29.10.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodili su gosti, ali nisu uspeli da održe prednost.

TUREKOVAC SLAVIO U DERBIJU POSLE PREOKRETA: Jako bitan trijumf za sastav sa stadiona "Lotrin Gaj"!

Foto: FK Turekovac

U okviru osmog kola Gradske lige Leskovac ekipa Turekovca ugostila je sastav Marjana iz Male Biljanice. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa treće pozicije i 13 osvojenih bodova, dok su gosti bili drugoplasirani sa jednim bodom više.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast tragično preminulog golmana fudbalskog kluba Jašunja, Dragana "Dirk" Ilića. Od samog starta domaći su krenuli ofanzivno ka golu rivala, uz lepu igru po celom terenu. 

"Pleli" su mrežu fudbaleri Turekovca oko gola Trajkovića, ali je jedna izbuljena lopta i brz kontranapad rivala doveo do pogotka u njihovoj mreži, na isteku pola sata igre Marjan MB vodi sa 1:0, strelac Nikola Petrović. 

Posle vođstva gosti su zaigrali rasterećenije, bilo je šansi na obe strane, ali se na odmro otišlo minimalnim vođstvom gostujućeg tima. 

Početak drugog poluvremena pripao je domaćinu, ređali su se napadi Turekovca pred golom Trajkovića, i iz jednog je viđen jedan od lepših pogodaka u ligi. Đorđe Milošević je prelepim golom doneo izjednačenje svom timu, 1:1.

Dodatno su pritisli domaćini od izjednačujućeg pogotka, napadali su sa svih strana, ali je iskusni golman Slaviša Trajković u par navrata odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu. 

Nakon akcije i starta fudbalera Marjana, dosuđen je slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara od gola gostiju. Loptu je namestio Mladen Krstić, čiji je perfektno upućen udarac završio iza leđa Trajkovića, 2:1 za Turekovac, koji prvi put vodi na meču. 

Do kraja meča razmenili su učesnici par polu prilika na obe strane, ali nove promene rezultata nije bilo, slobodnjak Krstića bio je dovoljan za preokret i trijumf Turekovca.

Turekovac - Marjan (Mala Biljanica) 2:1 (0:1)

Turekovac: Stojanović, Pavlović, M. Krstić, Stanojević, Milenković, Jovanović, J. Krstić, Milošević, T. Bakterović, F. Bakterović, Nikolić

Na klupi: Cvetković, M. Marjanović, Stojanović, Cekiš, N. Marjanović, Stojilković, Miljković

Marjan: S. Trajković, Stanković, Janković, Stamenković, Đikić, Momčilović, Nikolić, N. Milošević, M. Milošević, Petrović, Nešić

Na klupi: Nastić, N. Trajković 

Trener domaćina, Boce Kirov je za naš portal nakon meča poručio:

- Čestitam svim učesnicima današnjeg meča, odazivu navijača i zahavalan sam svima na donaciji za porodicu našeg drugara Ilića. Gostima se zahvaljujem na fer i korektnoj utakmici i želim im puno sreće u nastavku sezone. 

Ovim trijumfom ekipa Turekovca je preuzela drugo mesto na tabeli, i nastavlja trku za liderom koji je sada na dva boda prednosti. U sledećem kolu tim sa stadiona "Lotrin Gaj" gostuje sastavu Mladosti iz Kutleša, dok Marjan dočekuje Radnik 2013.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading