BREŠTANIMA PRIPAO DERBI KOLA: Dobrič nastavlja svoj trijumfalni niz!

Autor:

Sport

29.10.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brz oporovak Stojiljkoviću.

BREŠTANIMA PRIPAO DERBI KOLA: Dobrič nastavlja svoj trijumfalni niz!

Foto: FK Dobrič 1974 Brest

U okviru petog kola Opštinske lige Merošina sastav Dobriča iz Bresta ugostio je ekipu Balajnca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa maksimalnih devet bodova iz tri susreta, dok su gosti na jednoj utakmici više sakupili jedan bod više.

Oba tima su na derbi kola stigla u punim sastavima, što je svima prisutnim bila garancija za odličan duel. Dobričani su uspeli da stignu do vođstva na isteku 23. minuta. Nakon kornera Dimitrijevića, najbolje se u kaznenom prostoru rivala snašao Danilo Miladinović, 1:0 za domaći tim.

Samo pet minuta kasnije isti fudbaleri bili su činioci drugog pogotka za domaćina, Dimitrijević je proturio loptu do Miladinovića koji pogađa za 2:0. Do odlaska na odmor nove promene, kao ni ozbiljnijih prilika na obe strane nije bilo.

Republika

Foto: FK Dobrič 1974 Brest

Dobrič glavni kandidat za viši rang

U nastavak meča gosti su ušli sa totalno ofanzivnim pristupom, ali se i domaći nisu povukli uprkos prednosti od dva gola. Posle samo 15 minuta igre u drugom poluvremenu opet se trese mreža golmana Tasića. Nakon kombinacije Dimitrijevića i Miladinovića, čuvar mreže gostiju ruši napadača Dobriča, penal za domaćina. Siguran realizator udarca "sa kreča" bio je Miladinović koji je tako "overio" svoj drugi het-trik od starta sezone, 3:0 u 60. minutu.

Bacili su gosti sve karte na napad, i to im se isplatilo u 76. minutu kada su smanjili na 3:1 preko Vasića. Par trenutaka kasnije utakmica je prekinuta na nekih 20-tak minuta, povredu teže prirode zaradio je Goran Stojiljković, fudbaler Dobriča, kome ovom prilikom želimo da se što pre vrati na teren. 

U nastavku meča dosta slabiji tempo, gosti su pred sam kraj stigli na samo gol zaostatka, mrežu domaćina zatresao je Radivojević, ali to je bilo dovoljno samo za konačnih 3:2 u korist Bresta.

Dobrič 1974 (Brest) - Balajnac 3:2 (2:0)

Dobrič: Janković, Jovanović, Nikolić, I. Ilić, N. Ilić, Milenković, Milojević, Dimitrijević, Momčilović, Miladinović, Stojiljković

Na klupi: D. Ilić, Mitrović, Stojković, Popović, N. Ilić, Antić, Stamenković

Balajnac: Ni. Tasić, Ne. Tasić, Pavlović, Stefanović, Đorić, Radivojević, Dimitrijević, Jovanović, Vasić, S. Tasić, M. Mitić

Na klupi: Vidojković, Nejić, Đorić, SAvić, J. Mitić

U sledećem kolu oba tima su po rasporedu slobodna, trenutno Dobrič sa maksimalnim učinkom drži prvu poziciju na tabeli, dok Balajnac uz meč više u odnosu na lidera, ima dva boda manje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading