KRIZA REZULTATA JE PROŠLOST: Merošinci vezali dva trijumfa u ligi, savladan je tim iz Šarlinca!

Autor:

Sport

29.10.2023

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf domaćina nakon preokreta na stadionu "Rovče" u Merošini.

KRIZA REZULTATA JE PROŠLOST: Merošinci vezali dva trijumfa u ligi, savladan je tim iz Šarlinca!

Foto: FK Rad Merošina

U okviru 13. kola Nišavske okružne lige ekipa Rada iz Merošine ugostila je sastav Toplice iz Šarlinca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa osme pozicije i 17 osvojenih bodova, dok su gosti sa tri manje bili devetoplasirani na tabeli.

Uspostavili su svoju igru domaći od prvog minuta, kontrolisali su posed i iz istog su pokušavali da stignu do pogotka. Prva prava prilika viđena je nakon slobodnog udarca, zapretio je Jovanović sa nekih 20-tak metara, ali je golman Mitić odličnom intervencijom sprečio siguran pogodak za Rad.

Par trenutaka kasnije gosti su šokirali sve prisutne domaće simpatizere na stadionu "Rovče". Odličan centaršut iz kornera na prvoj stativi iskoristio je Ljubiša Nikolić, 1:0 za tim iz Šarlinca.

Zbunili su se malo domaći, ali su kako je vreme odmicalo opet povratili igru, međutim nisu uspevali da dođu do gola. Na isteku 32. minuta dubinska lopta do Jovanovića, koji je odlaže do Ilića, njegov udarac se od prečke odbija do Uroša Jovanovića koji je iz prve smešta u mrežu, 1:1.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivnom domaćina, veliku svežinu u igri doneo je rezervista Marko Miladinović, i upravo je on bio strelac trećeg pogotka na meču. Nakon greške na sredini terena, brz kontranapad Rada, Jovanović loptu dodaje do Miladinovića koji je u situaciji 1 na 1 sa golmanom Mitićem izašao kao pobednik, 2.1 za tim iz Merošine. 

Ofanziva na obe strane je nastavljena, ali su domaći pokušavali da smire dalji tok utakmice, i da je mirno privedu kraju. Najozbiljniju priliku imali su gosti nakon centaršuta i udarca glavom, ali je parada golmana Đorđa Mitića sprečila novi šok za domaće navijače i igrače.

Pred sam kraj meča, nakon gužve u kaznenom prostoru Toplice najbolje se snalazi Darko Mitić koji trese mrežu rivala za konačnih 3:1 u korist Rada. 

Rad 1974 (Merošina) - Toplica (Šarlinac) 3:1 (1:1)

Rad 1974: Đ. Mitić, Dinić, Milosavljević, Stanimirović, Dinić (od 90' Punoševac), Milojković, Niketić (od 54' Miladinović), Ilić (od 77' Todorović), Mitić, Jovanović, Ibrić

Toplica: Mitić, Stojanović, Stanisavljević, D. Nikolić (od 79' Savić), Marjanović, Lj. Nikolić, Đ. Nikolić (od 68' N. Marinković), L. Marinkvoić, Mitrović (od 46' Ranković), Kocić (od 68' Pavlović), Gavazović (od 79' Stajić) 

U sledećem kolu Rad gostuje Slogi iz Kormana, dok sastav Toplice igra opet van svog terena, ovog puta ide na noge Poletu iz Vitoševca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading