GLAD ZA POBEDOM I TIMSKA IGRA ODVELI SU IH DO USPEHA: Fudbaleri Slobode nakon preokreta savladali "kanarince"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Milica Misailović

Sport

28.10.2023

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je sve delovalo svršeno, fudbaleri Slobode pokazali su da oni odlučuju kad je kraj.

GLAD ZA POBEDOM I TIMSKA IGRA ODVELI SU IH DO USPEHA: Fudbaleri Slobode nakon preokreta savladali "kanarince"! (FOTO GALERIJA)

Foto: Igor Đorđević

Na stadionu "Radomir Antić" u Užicu odigrana je utakmica 14. kola Prve lige Srbije u kojoj su na terenu snage odmerile ekipe užičke GFK Slobode i RFK Novog Sada 1921.

Popularni "Rosoneri" startovali su žustro i bili veoma dovitljivi kada je napad u pitanju, te su tako ekipu iz Novog Sada u prvih 45 minuta igre ostavili maltene bez neke ozbiljnije šanse. 

Domaći tandem Janković - Glišović preko centaršuta u kazneni prostor prvi je pokušao da zatrese mrežu gostiju ali bez uspeha. 

Osetivši pritisak golman RFK-a već u 9. minutu dobio je žuti karton zbog starta nad Tumbasom. 

Nakon toga, domaćin je stvarao brojne šanse iz kornera, a zatim i preko Sejina i Milovanovića, ali bez uspešne realizacije. Lopta kao da nije htela u mrežu. 

Na polovini prvog poluvremena ekipu gostiju "probudila" je šansa Čolića u 16. minutu kada se sam probio do pozicije za šut i uputio loptu ka golu Arkadija koji je na ovoj utakmici debitovao za GFK Slobodu. Nakon ove, iz malo agresivnije igre novosadskog RFK-a iznedrile su prilike preko Serdara i Čolića ali lopta je konstantno zaobilazila gol. A kada je delovalo da timovi na poluvremenu u svlačionice odlaze "praznih ruku", u prvom minutu sudijske nadoknade igrač gostiju, Msanga, iskoristio je na momenat pad koncentracije odbrane domaćina i tako sebe doveo u okršaj "oči u oči" sa golmanom Slobode iz kog je izašao sa postignutim golom i prednošću od 0:1 za svoj tim. 

 

"Kanarinci" su ušli u drugo poluvreme dosta defanzivnije u nameri da sačuvaju rezultat, dok je u redove Slobode ušao Gajić koji je svojoj ekipi doneo pravo osveženje. 

Iskustvo i igračko znanje Slobodinog igrača dovelo ga je u brojne prilike za gol, najpre u 57. minutu kada je preko Cvetića dobio loptu na glavu ali ju je poslao pored gola, zatim u 62. minutu nisku loptu glavom je ponovo pokušao da usmeri ka mreži protivnika ali bezuspešno, dok u 64. minutu Gajić ponovo dolazi u priliku da udarcem glavom zada probleme golmanu Đulčiću koji odlučuje da loptu "izboksuje" a ona se odbija do Raškovića koji postiže fantastičan gol za izjednačenje na 1:1. 

Činilo se kao da je glad za pobedom kod igrača Slobode bila veća pa su prilike nastavile da se nižu i domaćini su ponovo bacili u senku svog protivnika. Ređale su se prilike "Rosonera" iz slobodnih udaraca i kornera a njima je iskusno odolevao golman ekipe iz Novog Sada sve do momenta dok publiku sa tribina na noge nije podigao Gajić kada je u 85.  minutu zatresao mrežu gostiju izvanrednim volejom, golmana gostiju ostavio bespomoćnim a svojoj ekipi tako doneo pobedu konačnim rezultatom 2:1 a kolika je borba viđena na ovom susretu predoči i činjenica da je podeljeno čak sedam sudijskih kartona od kojih je šest dodeljeno ekipi užičke Slobode. 

 

- Prva liga Srbije, 14. kolo

GFK Sloboda (Užice) - RFK Novi Sad 1921 2:1 (0:1) 

Strelci: A. Msanga 46`, S. Rašković 64`, B. Gajić 85`

Stadion "Radomir Antić", Užice

Žuti kartoni: Cvetić, Milovanović, Ristanović, Rašković, Mihajlović, Kitanovski (GFK Sloboda); Đulčić (RFK Novi Sad 1921)

GFK Sloboda (Užice): Arkadii, M. Janković, Cvetić, T. Glišović, Rašković, Đukić, Đ. Glišović, R. Glišović, Stanojević, Sejin, Tumbas. Igrali su još: Milovanović, Gajić, Kitanovski, Mihajlović, L. Janković. 

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Đulčić, Varga, Krstić, Kožović, Čolić, Z. Rakić, Serdar, Vrekić, Jevremović, Msanga, Blagojević. Igrali su još: Vlalukin, Stojanović, Pantić, Mitrović, U. Rakić.

U narednoj takmičarskoj rundi GFK Sloboda gostuje u prestonici ekipi RFK Grafičara, dok će "kanarinci" dočekati gornjomilanovački Metalac u susretu koji će imati veliki značaj kada je opstanak u pitanju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading