BIVŠI PRVOLIGAŠ NA PUTU OPORAVKA: Jako bitan susret očekuje sastav Posavac Tišme!

Autor:

Sport

19.10.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vikend nakon kojeg će situacija u vrhu tabele možda biti dosta jasnija.

BIVŠI PRVOLIGAŠ NA PUTU OPORAVKA: Jako bitan susret očekuje sastav Posavac Tišme!

Foto: FK Bežanija

Deveto kolo Prve beogradske lige (grupa A) rezervisano je za derbi okršaje, a jedan od njih igra se na stadionu Bežanije gde će istoimena ekipa ugostiti sastav Posavac Tišme (Boljevci).

Domaćin subotnjeg duela, nekadašnji član Prve lige Srbije je pre pet godina krenuo "od nule" i prošle sezone je uspeo da izbori plasman u trenutni rang takmičenja. Sastav Bežanije se sada sa učinkom od pet trijumfa, dva remija i jednog poraza nalazi na trećoj poziciji na tabeli, i jedan je od konkurenata za najviši plasman.

Na domaćem terenu Bežanija je od starta prvenstva odigrala četiri meča i zabeležila je tri trijumfa i jedan remi. Upravo je na poslednjem susretu pred svojim navijačima ostala bez celog plena, kada je Dunav iz Velikog Sela uspeo da odnese jedan bod sa ovog gostovanja.

Republika

Foto: FK Posavac Tišma Boljevci

Najavni poster

Predstojeći rival Bežaniji, sastav Posavac Tišme je ove sezone zaista jedan jako dobro sklopljen tim, što pokazuju i trenutni rezultati. Boljevčani se sa 18 osvojenih bodova nalaze na drugoj poziciji na tabeli, sa samo jednim bod zaostatka za liderom. Izabranici Duška Bulaje se nalaze u odličnoj formi, pet vezanih trijumfa, uz to dva protiv direktnih konkurenata za najviši plasman, su odlične predispozicije za novi teški okršaj.

Trenutno u "derbi susretima" Posavac ove sezone ima učinak 3/3, gotovo svi dueli su dobijeni bez previše neizvesnosti, što je jedan vid opomene za subotnjeg domaćina. Bulajini "puleni" su na poslednjih pet ligaških susreta 19 puta tresli mrežu rivala, dok je njihov golman savladan u samo četiri situacije.

Predstojećeg vikenda sastaju se drugi i treći, kao i prvi i četvrti tim na tabeli, što ovom takmičarskom kolu daje posebno na značaju u borbi za vodeće pozicije u prvenstvu.

Bežanija - Posavac Tišma (Boljevci)

Subota, 21. oktobar od 15 časova

Stadion Bežanije

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading