BOBAN STOJANOVIĆ I IZ ODBRANE "UDARNA IGRA" POSAVCA: Iskusni napadač sa nove pozicije u timu vodi Boljevčane ka višem rangu!

Autor:

Sport

19.10.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Odavno igram isključivo za svoju dušu, upravo da bih bio što korisniji mlađim saigračima, da bih se što bolje osećao na terenu i da bih produžio karijeru, prebacio sam se u odbranu i snašao se, zahvaljujući internacionalnom iskustvu, kao i kaznenom prostoru rivala što je Posavcu donelo visok plasman“.

BOBAN STOJANOVIĆ I IZ ODBRANE "UDARNA IGRA" POSAVCA:  Iskusni napadač sa nove pozicije u timu vodi Boljevčane ka višem rangu!

Foto: Lična arhiva Bobana Stojanovića

Godine mu nisu učinile ništa. Sigurnim korakom „gazi“ petu deceniju, još sigurnijim korakom „gazi“ i „male terene“. „Biologija“je, istina, učinila svoje, ali kada izađe na teren igra kao u najboljim fudbalskim danima. Dokazani centarfor, Boban Stojanović (44) iskusno predvodi Boljevčane ka višem rangu iako je u smiraj karijere promenio poziciju u timu.

- Rano je da govorimo o konačnom poretku na tabeli, ali nam ostvareni rezultat u jesenjoj polusezoni baš prija – rekao je za portal Republika.rs, Stojanović.

Posavca igra i pobeđuje.

- Istina je da smo u svoju korist rešili dva derbija sa Sremčicom (4:1), da smo Siti pobedili takođe (3:0), dobili smo i Lokomotivu u gostima...

Pobednički niz se nastavlja.

- Čeka nas duel sa Bežanijom, biće zanimljivo na terenu.

Kvalitet je na strani Boljevčana.

- Dobro smo ukomponovan sastav, ali i Bežanija ima vrlo dobar tim. Igraćemo pravi derbi.

Posavac u timu ima Bobana Stojanovića.

- Nisam više taj koji pravi ozbiljnu razliku na terenu, čak sam i matičnu poziciju promenio da bih bio korisniji ekipi.

Na kom mestu u timu sada igrate?

- Verovali ili ne, u poznim igračkim godinama sam postao štoper!

Zašto ste to uradili?

- Najiskrenije, da bih bio u službi ekipe, kao i da bih produžio karijeru

Kako ste se snašli na novom radnom mestu?

- Igram na iskustvo, na potez, dugu loptu, pomažem mlađim saigračima da se istaknu i timu sam tako najkorisniji.

Da li Vam nedostaju golovi?

- Duže vreme igram isključivo za svoju dušu, o ličnom učinku gotovo uopše ne razmišljam. Međutim, kada insistirate, mogu da kažem da smo primili samo 11 golova što govori da nisam tako loš ni u defanzivnim zadacima.

Komandujete odbranom kao da ste oduvek igrali u poslednjoj lini.

- Nikada nisam delio uloge u ekipi po tome na kom mestu neko igra. Bitno je kako igra i koliko doprinese igri tima i konačnom rezultatu posle 90 minuta igre.

Vi ste „udarna igla“u uspehu Posavca?

- Fudbal je kolektivna igra i zato ostvareno delim na jednake delove svakog čoveka u klubu, posebno na stručni štab i saigrače od kojih se, to želim da naglasim, po potencijalu izdvajaju lucidni Kristijan Mandarić i talentovani Lazar Žižić.

Lako je dečaci da igraju sa Vama na terenu.

- Lakše jeste jer imam nešto što ovi danasšnji mladići nemaju: bogato međunarodno iskustvo u nekim drugim, mnogo strožijim ali i kvalitetnijim fudbalskim vremenima  i čistu emociju prema fudbalu koju danas mešaju sa osećajem prema „zelenim novčanicama“ kada izađu na teren.

Koliko još može ovaj Posavac?

- Pokazali smo da želimo i možemo, na dobrom smo putu da nastavimo istom stazom napretka, zašto da ne i do višeg ranga - zaključio je kapiten Boljevčana.

Bobanu Stojanoviću fudbalske godine zaista nisu učinile ništa...

Naslednici prate oca, Marko čeka operaciju, Uroš je na dobrom putu:

Oba sina Bobana Stojanovića - Marko i Uroš igarju za Radnički Novi Beograd. Stariji naslednik nekadašnjeg asa Crvene zvezde je pod profesionalnim ugovorom sa „majstorima“, međutim, zbog teške povrede ukrštenih ligamenata očekuje hirušku intervencija i oporavak od 6 do 9 meseci, a mlađi je nosilac igre selekcije kadeta Novobeograđana.

Republika

Foto: Lična arhiva Bobana Stojanovića

Stojanović sa sinovima

- Drugačiji su profili igrača, igraju različite poziocije i moram da priznam: Marko je u prednosti jer sam mu tri godine bio trener u mlađim kategorijama pa je učio od mene direktno dok Uroš to ima priliku samo kroz savete pošto odgledam njegov meč ili kada zajedno gledamo evropske utakmice preko tv ekrana.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading