TRIJUMF NAD BIVŠIM SUPERLIGAŠEM DODATNI MOTIV ZA DALJE: Budućnost preko Rada do osmine finala Kupa FSB!

Autor:

Sport

18.10.2023

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od većih "skalpova" tima iz Dudovice u novijoj istoriji.

TRIJUMF NAD BIVŠIM SUPERLIGAŠEM DODATNI MOTIV ZA DALJE: Budućnost preko Rada do osmine finala Kupa FSB!

Foto: OFK Budućnost Dudovica

U okviru 1/16 finala Kupa na teritoriji FS Beograda ekipa Rada ugostila je sastav Budućnosti iz Dudovice.

Domaćin susreta se takmiči u Srpskoj ligi Beograd i trenutno se nalazi na deobi 11. pozicije sa devet osvojenih bodova, dok se gosti iz Dudovice takmiče u Beogradskoj zoni i trenutno su drugoplasirani tim u ligi, sa jednim bodom zaostatka za liderom.

Odličan ulazak u meč od strane gostujućeg tima rezultirao je ranim pogotkom u mreži Rada. Centaršut Radovanovića iskoristio je Mihajlo Đorđević, koji je uspeo da nadvisi fudbalere rivala, 1:0 za Budućnost.

Nova promena rezultata viđena je u 42. minutu kada je dosuđen prvi korner za domći tim, iz istog je Rad stigao do izjednačenja, Danilo Živanović se odlično snašao u kaznenom prostoru Budućnost, 1:1.

Za vreme pauze izvršena je jedna izmena u redovima domaćina, dok je do isteka sat vremena igre publika imala prilike da vidi po tri nova igrača na obe strane.

Konačan rezultat postavljen je u 63. minutu kada je na odličan centaršut Marka Jankovića reagovao Nikola Šakić, gol vredan prolaska u osminufinala Kupa, 2:1 za Budućnost.

Rad - OFK Budućnost (Dudovica) 1:2 (1:1)

Rad: Papić, Radošević (od 81' Lainović), Petijević, Živanović (od 59' Pavković), Virijević, Trkulja (od 59' Panić), Samardžija, Marjanović, Nikolić, Bojović, Panev (od 59' Damjanović)

Budućnost: Tešić, Marjanović, Đorđević, Soldatović, Nikolić (od 46' Maksimović), Šakić, Marković (od 62' Stevančević), Milivojević, Đorđević, Janković (od 64' Lukić), Radovanović

Oba sastava predstojećeg vikenda očekuju ligaški mečevi, Budućnost nastavlja da se bori za sam vrh tabele, dok je primarni cilj Rada sigurno da se izbori opstanak u ligi, i da se tim ukoliko je to moguće, plasira u gornji deo prvenstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading