PENAL RULET JE ODLUČIO PUTNIKA U 1/8 FINALA: Prvoligaš izbacio iz Kupa Srbije učesnika evropskog takmičenja! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.10.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelep ambijent na gradskom stadionu u Smederevu.

PENAL RULET JE ODLUČIO PUTNIKA U 1/8 FINALA: Prvoligaš izbacio iz Kupa Srbije učesnika evropskog takmičenja! (VIDEO)

Foto: FK Smederevo 1924

Danas su na programu bila dva duela 1/16 finala Kupa Srbije, jedan od njih igran je na gradskom stadionu u Smederevu gde je istoimena ekipa ugostila sastav TSC-a iz Bačke Topole.

Domaćin meča član je Prve lige Srbije, gde nakon 11 odigranih kola drži drugu poziciju na tabeli, sa devet bodova zaostatka za liderom, OFK Beogradom. Gosti iz Bačke Topole su ove sezone stigli do istorijskog plasmana u grupnu fazu evro takmičenja, a u Superligi trenutno drže treće mesto.

 

 

Pred oko 2000 gledalaca na stadionu u Smederevu odigran je pravi takmičarski susret u kojem su oba tima sa svojim taktikama ušli da se nadmeću i da ostvare prolazak u 1/8 finala Kupa. Gosti su tokom prvih 45 minuta opsedali gol rivala, ali je odbrana "oklopnika" u par situacija odličnim reakcijama sačuvala svoju mrežu. 

Bliži su vođstvu bili gosti tokom prvih 45 minuta, ali su i domaći pretili iz kontranapada, ali su uglavnom napadi Smedereva završavali udarcima van okvira gola.

 

 

Još jače su gosti ušli u nastavak meča, opsedali su gol golmana Jovića iz svih pozicija, ali je nakon greške fudbalera TSC-a prednost stigla na stranu Smedereva. Loš povratni pas Dušana Cvetinovića ka svom čuvaru mreže, Simiću, završio je u mreži, 1:0 za domaćina u 70. minutu. 

Uspeli su gosti brzo da se presaberu, i samo nakon sedam minuta su stigli do izjednačenja. Jovan Vlalukin je glavom uspeo da savlada golmana Jovića, 1:1. Do poslednjeg sudijskog zvižduka gosti su svim silama pokušavali da stignu do preokreta, ali je odrambena taktika Smedereva bila odlična, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. 

Penal serija završena je rezultatom 5:4 u korist domaćina, "tragičar" za goste bio je rezervista Petar Stanić čiji je udarac završio preko gola golmana Jovića. 

Smederevo 1924 - TSC (Bačka Topola) PEN 5:4 (1:1) (0:0)

Smederevo: Jović, Luković, A. Jovanović, Radić, Bojić (od 63' N. Jovanović), Ilić (od 67' Ristić), Stojković (od 67' Ožegović), Radivojević, Vujičić (od 84' Panić), Pirgić, Ivić (od 64' Petronijević)

TSC: Simić, Krstić (od 69' Petrović), Cvetinović, Čalušić, Vlalukin, Kuveljić (od 66' Stanić), Vulić, Milosavljević (od 66' S. Jovanović), Šoš (od 46' Ćirković), Mirčevski (od 82' Stojić), Milovanović

Predstojećeg vikenda oba tima očekuju ligaški mečevi, dok će sastav Smedereva sada čekati rezultate ostalih parova Kupa, kako bi nakon toga na žrebu saznao sledećeg rivala.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading