FINALE KUPA ZA PAMĆENJE: Penal serija od čak 18 udaraca je odlučila novog vlasnika trofeja! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.10.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti iz Kovilja su pružili odličnu partiju protiv domaćeg Jedinstva.

FINALE KUPA ZA PAMĆENJE: Penal serija od čak 18 udaraca je odlučila novog vlasnika trofeja! (VIDEO)

Foto: FK Jedinstvo Rumenka

Na stadionu u Rumenki u okviru finala Kupa FS grada Novog Sada tim Jedinstva ugostio je sastav Šajkaša 1908 iz Kovilja. Domaćin susreta se trenutno nalazi na liderskoj poziciji u okviru Vojvođanske lige Jug, dok je tim iz Kovilja na prvom mestu u Prvoj novosadskoj ligi. 

Gosti su bolje pristupili finalu od prvog minuta, ali je čuvar mreže Jedinstva, Miladinov u par navrata odlično reagovao. Krenuli su sa napadima i domaćini, ali je golman i na drugoj strani intervencijama čuvao svoj tim.

Imali su igrači Šajkaša bolje i kvalitetnije prilike za postizanje pogotka u odnosu na tim Jedinstva, ali se nakon prvih 45 minuta rezultat nije menjao. Za vreme desetominutne pauze izvršene su dve izmene u redovima domaćina, dok su gosti nastavili sa startnih 11.

 

 

Drugi deo finala pripao je domaćem timu, od samog starta su fudbaleri tima iz Rumenke krenuli silovito ka golu rivala i na isteku 66. minuta su stigli do prednosti. Bojan Jelić je sa nekih 20-tak metara poslao loptu u mrežu Šajkaša, 1:0 za Jedinstvo.

Mogli su domaći ubrzo da reše pitanje pobednika, ali je golman Martinović uspeo odličnom intervencijom da sačuva svoju mrežu. Pritiskali su domaći, ali se fudbaleri Šajkaša nisu predavali.

U 89. minutu rezervista Šajkaša, Milan Stanković je glavom savladao golmana Miladinova, za ispostaviće se konačnih 1:1 nakon 90 minuta igre. Nerešen ishod odveo je meč u penal seriju, gde su uspešniji bili domaći fudbaleri Jedinstva.

Jedinstvo (Rumenka) - Šajkaš 1908 (Kovilj) 1:1 (PEN 8:7) (0:0)

Jedinstvo: Miladinov, Učur (od 46' Ivan), Šavija (od 65' Stranić), Jelić, Balaš, Zirić, Topić, Papović (od 46' Despotović), Janjić, Džarić, Trpčević

Šajkaš 1908: Martinović, Kotuljač, Mićin, Alempić, Zaov, Maljurić (od 80' Karas), Savić (od 72' Stanković), Marcikić (od 72' Tubić), Veselinović, Nikolaš, Moravac

U penal seriji izvedena su po devet udaraca na obe strane, domaći su mogli na kraju pete serije do trijumfa, ali Topićev udarac nije pronašao put do mreže. Na kraju je promašaj Tubića "koštao" Šajkaš pehara u Kupu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading