SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI: Nekadašnji fudbaler Partizana vraća se u rodni grad i preuzima klub bogate tradicije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.10.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On dobro zna kako fudbalski Zrenjanin diše...

SVUDA POĐI, KUĆI DOĐI: Nekadašnji fudbaler Partizana vraća se u rodni grad i preuzima klub bogate tradicije!

Foto: Starsport

Fudbaleri zrenjaninskog Radničkog prethodne sezone u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana, tek u samom finišu takmičenja, osvojivši sedam bodova u poslednja četiri takmičarska susreta, upeli su da izbore opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala, a svi u gradu na Begeju nadali su se da se slična situacija neće ponoviti i u aktuelnoj 2023/24 sezoni.

Novu takmičarsku godinu Zrenjaninci su započeli sa dva poraza, ali su zatim ušli i u seriju od tri meča u kojima su ostvarena dva uspeha i jedan remi i u redovima crveno-crnih se pojavila nada u neke bolje dane. Međutim, nakon ubedljivog poraza u Inđiji od ekipe Železničara rezultatom 0:4, usledio je neuspeh na domaćem terenu od novobanovačkog Omladinca (0:2) nakon čega je trener Zdravko Rauković podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba.

U okviru 8. kola Srpske lige Vojvodina ekipa Radničkog je doživela novi neupseh u Bečeju (0:1), a samo dan kasnije rukovodstvo kluba je imenovalo novog trenera seniorskog sastava, a povodom navedenog klub je izdao i zvanično saopštenje:

- Srećni smo da možemo da saopštimo da će rođeni Zrenjaninac Branko Savić preuzeti poziciju šefa stručnog štaba prvog tima. Branko Savić (51) je tokom svoje karijere odigrao preko 200 utakmica za zrenjaninski Proleter i Partizan. Bio je član Partizanove ekipe koja je 2003. godine u grupi UEFA Lige šampiona igrala protiv Real Madrida, Porta i Olimpika iz Marseja. Kao trener je radio u Pančevu, Subotici, Bečeju,... Radujemo se saradnji, njegovo iskustvo i znanje će biti bitan stub budućeg razvoja kluba.

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Neki novi vetrovi duvaju gradom na Begeju

 

Da podsetimo, Branko Savić je prve fudbalske korake načinio upravo u zrenjninskom Radničkom. U tri navrata je bio član beogradskog Partizana (ukupno šest i po sezona), a internacionalnu karijeru gradio je u Izraelu i Kini. U januaru 2008. godine "okačio je kopačke o klin" kao fudbaler zrenjaninskog Banata. U trenerske vodee uplovio je u januaru 2015. godine kada je preuzeo ekipu OFK Vršca.

- Branko Savić:

Datum rođenja: 8. avgust 1972. godine

Mesto rođenja: Zrenjanin

Igračka karijera: Radnički (Zrenjanin), Dinamo (Pančevo), Proleter (Zrenjanin), Partizan (Beograd), Beitar Jerusalim (Izrael), Liaoning (Kina), Banat (Zrenjanin)

Trenerska karijera: OFK Vršac (Vršac), Borac (Sakule), Bečej 1918 (Bečej), Alfa Modriča (Bosna i Hercegovina), Borac (Šajkaš), Spartak (Subotica)-pomoćni trener, Železničar (Pančevo)-pomoćni trener

Trofeji: Šampion SR Jugoslavije (1999, 2002, 2003); Kup SR Jugoslavije (1998)

Priliku za debi na klupi Zrenjaninaca Branko Savić će imati narednog vikenda kada će Radnički dočekati na svom terenu ekipu staropazovačkog Jedinstva koje u ovom momentu zauzima pretposlednju 15. poziciju na tabeli i koje se nalazi u seriji od sedam mečeva bez trijumfa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading