DUEL KOJI JE KOD MNOGIH IZAZVAO KARDIOVASKULARNE PROBLEME: Kiks lidera - gosti zabeležili trijumf nakon gotovo pune decenije! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.10.2023

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što fudbal može da donese, viđeno je na stadionu u Gornjoj varoši.

DUEL KOJI JE KOD MNOGIH IZAZVAO KARDIOVASKULARNE PROBLEME: Kiks lidera - gosti zabeležili trijumf nakon gotovo pune decenije! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Zemun

Istorija se ponovila nakon gotovo punih deset godina.

Tog dvanaestog dana meseca aprila 2014. godine u okviru 20. kola Srpske lige Beograd, na stadionu u Gornjoj varoši sastale su se ekipe Zemuna i obrenovačkog Radničkog, a gost je slavio rezultatom 2:0. Od navedenog susreta, sve do poslednjm dana meseca septembra 2023. godine, dve ekipe su se međusobno sastale šest puta, a momci u plavo-zelenoj sportskoj opremi zabeležili su pet trijmfa, dok je samo jedan susret okončan podelom bodova, uz gol koeficijent 15:4 u korist Zemunaca.

Prema očekivanjima, meč 8. kola ovosezonske beogradske grupe srpskoligaškog karavana doneo je ogromna uzbuđenja i iznenađenje krajnjim ishodom.

Međutim, nije sve tako delovalo. Tokom prvih 45 minuta meča viđena je fudbalska uspavanka, a vredno pomena je prilika gostiju u uvodnim trenucima meča kada je golman Milovan Lekić zaustavio udarac Vukašina Jovkovića.

 

U nastavku meča, za svega tri minuta domačin je bio u nokdaunu. Nakon kornera u 50. minutu koji je izveo Nikola Stjepanović, najviši u šesnaestercu domaćina bio je Aleksandar Stevanović koji je glavom doneo prednost svojoj ekipi.

Svega tri minuta kasnije asistent kod prvog gola "probio" je po desnom krilu i kada su svi očekivali centaršut, najbolji fudbaler Obrenovčana na ovom susretu je "zalomio" protivnika, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem matirao Lekića za 0:2 u gornjojvaroši.

Pokušaval isu Zemunci u nastavku da ozbiljnije ugroze mrežu Dušana Mrdaka, ali su u tome uspeli tek u 87. minutu. Primio je loptu Nikola Božić na četrdesetak metara od gola, napravio je u trku par koraka, a zatim raspalio po lopti koja se od prečke odbila u mrežu obrenovačkog Radničkog. Tri minuta kasnije viđena je velika gužva u petercu gostiju, a najspretniji i najsrećniji bio je Ivan Stojanović koji iz neposredne blizine uspeva loptu da prebaci preko gol linije.

 

 

Činilo se u tom momentu da će susret biti okončan podelom bodova, ali su Obrenovčani uspeli da se izbore za korner. Nenad Ivanić je centrirao loptu na prvu stativu gde je sjajno reagovao Aleksandar Marković šokiravši oko 400 ljubitelja fudbala na tribinama zemunskog stadiona.

- Srpska liga Beograd, 8. kolo:

Zemun (Zemun) - Radnički (Obrenovac) 2:3 (0:0)

Strelci: N. Božić 87`, I. Stojnović 90`; A. Stevanović 50`, N, Stjepanović 53`, A. Marković 90`

Stadion: FK Zemun u Gornjoj varoši

Gledalaca: 400

Sudija: Marko Bura (Beograd)

Žuti kartoni: L. Svetličić, D. Pavklović, M. Lukić (Zemun); N. Stjepanović, M. Pajević, A. MArković (Radnički)

Zemun (Zemun): Lekić, Stojanović, Božić, Mijailović (Jovanović), Tabaković (Miletić), Svetličić (Bogdanović), Bacanović, Kiso, Pavlović, M. Stojanović (Subotić), Trajkovski (I. Stojanović). Trener: Vladan Vuković

Radnički (Obrenovac): Mrdak, Stjepanović, Stojković, Šiškov, Pajević, Ivanić, Stevanović (Ratković), Knežević (Janković), Bojović (Ve. Jovković), Vukadin, Vu. Jovković (Marković). Trener: Jovan Markoski

Ovim porazom ekipa Zemuna je prepustila rivalima lidersku poziciju na tabeli, a priliku za povratak na put uspeha imaće narednog vikenda kada će gostovati Studentskom gradu, dok će popularna "raba" u Obrenovcu protiv surčinskog Jedinstva tražiti bodove kojima se može probiti u sam vrh tabele.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading