DOŠLO JE VREME DA SE "BUBAMARA" ZAKOTRLJA: Kreće borba za šampionski pehar - na prvenstvenoj premijeri ljubitelji fudbala će uživati u derbi susretu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.09.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko čeka, taj i dočeka...

DOŠLO JE VREME DA SE "BUBAMARA" ZAKOTRLJA: Kreće borba za šampionski pehar - na prvenstvenoj premijeri ljubitelji fudbala će uživati u derbi susretu!

Foto: FK Dobrič 1974 Brest

Nakon više od četiri meseca pauze, predstojećeg vikenda startuje takmičenje u okviru Opštinske lige Merpšina. Prethodnu takmičarsku godinu obeležila je ekipa Arbanasce koja je stigla do šampionskog pehara i plasmana u viši rang takmičenja, Nišavsku okružnu ligu, a već od nedelje 1. oktobra ukupno sedam ekipa kreće u borbu za ostvarenje identičnog cilja.

Već u jesenjoj premijeri ljubitelji fudbala će imati priliku da prisustvuju derbi susretu u kojem če ekipa Jastrepca iz Krajkovca na terenu u Azbresnici dočekati Dobrič 1974 iz Bresta.

Oba tima su imala dobru uvertiru pred start borbe za bodove. Ekipa Jastrepca je kao gost savladala Lepaju 2018 rezultatom 2:1, dok je sa 2:0 Dobrič 1974 slavio u meču protiv Jugovića 1976, čime su izborili plasman u narednu fazu kup takmičenja.

Ekipa Jastrepca iz Krajkovca prethodnu takmičarsku godinu okončala je vicešampionskom titulom, ali je tokom leta ostala bez svoja dva najbolja igrača Vučkovića i Orovića, dok je sastav iz Bresta tokom "letnje pijace" angažovao desetoricu novajlija, od kojih su čak osmorica stigla iz višeg ranga takmičenja.

Foto: FK Dobrič 1974 Brest

Sastav iz Bresta je spreman za pohod na šampionsku titulu

 

- Opštinska liga Merošina, 1. kolo:

Jastrebac (Krajkovac) - Dobrič 1974 (Brest)

Stadion: u Azbresnici

Datum: Nedelja, 1. oktobar

Početak: 10 časova

Uoči starta nove sezone iz redova FK Dobrič 1974 su izjvili:

- U svaki meč ulazimo stoprocentno i svesni smo da nema lakog protivnika. Ove sezone su nam ambicije ulazak u viši rang takmičenja i ukoliko to uspemo, na kraju sezone biće to šlag na tortu jer na proleće naš klub proslavlja pola veka postojanja. Pozivamo naše navijače da dođu i budu naš dvanaesti igrač u prvom meču i pohodu na prvo mesto. 

- Međusobni rezultati u sezoni 2022/23:

7. kolo: Jastrebac (Krajkovac) - Dobrič 1974 (Brest) 2:2

14. kolo: Dobrič 1974 (Brest) - Jastrebac (Krajkovac) 4:3

- Parovi 1. kola Opštinske lige Merošina:

Jugovići (Jug Bogdanovac) - Balajnac (Balajnac)

Jastrebac (Krajkovac) - Dobrič 1974 (Brest)

SU Gradište (Gradište) - Lepaja 2018 (Lepaja)

Padina (Padina) - slobodna

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading