GOLOVI SU NJEGOVA OPSESIJA: Mreže trese kao od šale - "smederevski Falkao" vodi svoj klub ka šampionskom peharu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.09.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom dečačkih dana, od svog oca je dobio nadimak Falkao, a kasnije tokom karijere saigrači su ga zbog konstitucije i načina igre prozvali po nekadašnjem centarforu beogradskog Partizana, Umaru Sadiku.

GOLOVI SU NJEGOVA OPSESIJA: Mreže trese kao od šale - "smederevski Falkao" vodi svoj klub ka šampionskom peharu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Tomislav Krstić

Fudbaleri Budućnosti iz Male Krsne prošlosezonsko takmičenje u okviru Prve gradske lige Smederevo okončali su na četvrtoj poziciji sa čak 21 bodom zaostatka u odnosu na šampionski sastav Osipaonice, ali je nova sezona donela iskorak u ostvarenjima na zelenom tepihu.

U prva tri prvenstvena kola sportski kolektiv iz Male Krsne zabeležio je tri trijumfa. Redom su padali Stari Hrast 2018 Kulić-Šalinac (7:2), Ravni Gaj iz Malog Orašja (3:1) i Badljevica (5:3), a jedan od najzaslužnijih za ovosezonska ostvarenja svakako je Tomislav Krstić koji je tokom 270 miuta fudbala, pet puta svoje ime uspisao u listu strelaca.

"Smederevski Falkao", ili "Sadik", kako je kome draže, u ekskluzivnom razgovoru za naš portal prisetio se svojih fudbalskih početaka.

- Rođen sam 2002. godine, a "druženje sa bubamarom" započeo sam sa svega pet godina u ekipi Borca iz Ralje u kojoj sam se zadržao do svoje 15 godine. Zatim je usledio prelazak u kragujevački Radnički 1923 u kojem se nisam dugo zadržao zbog škole i usledio je prelazak u ekipu Smedereva 1924, a zatim i u smederevski Godomin - započeo je svoju priču mladi, a prekaljeni strelac.

- Nakn smederevskih dana selim se u Beograd i postajem član Sinđelića gde mi je zaista bilo fantastično i gde sam pružao sjajne partije. Međutim, usled određenih porodičnih razloga morao sam da napustim prestonicu i prvi put sam stigao u Budućnost iz Male Krsne. Zaista je kompletan tim u tom periodu pružao sjajne rezultate. Obezbedil ismo plasman u viši rang takmičenja, ali kako to obično biva, nakon uspeha usledili su i problemi i jednu polusezonu sam pauzirao, a zatim sam ponovo poneo opremu Godomina.

 

Jedno vreme proveo je i na najvećoj fudbalskoj sceni:

- Upravo tako. Kao veliki Zvezdaš, čast mi je što sam jedan deo svoje karijere proveo na "beogradskoj Marakani" gde sam trenirao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, ali sam pred start nove sezone odlučio da se vratim u Malu Krsnu gde imam sjajne uslove u svakom pogledu.

Da li je tokom leta bilo i drugih ponuda?

- Ne bih da se hvalim, ali sam zaista imao priliku da biram gde ću nastaviti karijeru. Zvali su me iz Velike Plane, ekipa Jasenice 2017 iz Smederevske Palanke je već pripremila ugovor, ali sam se ipak odlučio za Budućnost.

Ekipa Budućnosti je sjajno započela sezonu?

- Za sada sve ide kako treba. U prve tri utakmice zabeležili smo isto toliko pobeda. Prvi smo na tabeli i cilj svih u klubu je da stignemo do titule i plasmana u viši rang takmičenja, Podunavsku okružnu ligu.

Lični planovi?

- Za sada, barem do kraja jesenjeg dela sezone ostajem u Maloj Krsni, a posle ćemo videti. Mogu samo reći da sam možda i jedinu grešku u dosadašnjoj karijeri napravio kada sam napustio Smederevo 1924 koje se tada borilo za plasman u srpskoligaški karavan. Da sam taa ostao, možda bih danas sa "oklopnicima" igrao i u Prvoj ligi Srbije. Usled toga, želja mi je da ponovo ponesem dres smederevskog kluba. Neki kontakti su uspostavljeni i ostaje da se vidi da li će do realizacije doći tokom zime, ili možda na kraju sezone.

Ono što je najvažnije, supertalentovani napadač mreže trese iz nedelje u nedelju, iz utakmice u utakmicu i potpuno je jasno da ćemo ga uskoro gledati i na velikoj sceni. Možda u dresu smederevskog kluba uskoro zaigra i u superligaškoj konkurenciji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading