TROFEJ KUPA PUTUJE U KULPIN: Serija trijumfa Budućnosti od starta sezone prekinuta je u finalu kupa! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

22.09.2023

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč!

TROFEJ KUPA PUTUJE U KULPIN: Serija trijumfa Budućnosti od starta sezone prekinuta je u finalu kupa! (FOTO GALERIJA)

Foto: facebook.com/FK Kulpin

Na stadionu "Slavko Maletin-Vava" odigrano je finale Kupa OFS Bačke Palanke u kojem je uloga domaćina pripala sastavu Kulpina, dok su njihovi rivali bili fudbaleri Budućnosti iz Paraga.

Oba tima se trenutno takmiče u PFL-u Sombor, Kulpin se sa učinkom od četiri trijumfa, uz po jedan remi i poraz nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa 13 osvojenih bodova, dok je Budućnost lider u ligi sa maksimalnim učinkom. 

Finale kupa odigrano je pred oko 300 gledalaca, od prvog minuta igrači oba tima se nisu štedeli, pehar osvajača je bio bitan za oba kluba.

Prvo poluvreme proteklo je u velikoj borbi po celom terenu, bilo je prilika da se promeni rezultat na semaforu, ali se na odmor otišlo ipak bez golova. Glavni sudija na meču, Miloš Milešević je imao dosta posla, pokazao je pet žutih kartona tokom prvih 45 minuta igre.

Drugi deo meča bio je dosta sadržajniji i kvalitetniji, tome je u velikoj meri doprineo rani pogodak domaćina. Igrao se 49. minut kada je rezervista Dušan Bokan zatresao mrežu golmana Dražića, 1:0 za Kulpin.

Otvorili su se gosti od vođstva rivala, krenuli su ofanzivnije ka golu domaćina sa namerom da što pre dođu do izjednačenja. Igrači Kulpina su pre svega čuvali svoj gol, i čekali su svoju priliku iz kontranapada i brzih promena poseda. 

Ostali su domaći sa 10 igrača u polju u 82. minutu, drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio je Aleksandar Plavšić, međutim gosti brojčanu nadmoć u završnici susreta nisu uspeli da iskoriste.

U 93. minutu David Stamenković zatresao je mrežu Budućnosti za konačnih 2:0, trofej osvajača Kupa ide u Kulpin!

Kulpin - Budućnost (Parage) 2:0 (0:0)

Kulpin: Mladenović, Mitrović (od 33' Bokan), Valentik, Knežević, Mrđan, Trojanović (od 68' Končar), Plavšić, Balinović, Veselinović, Zelen, Stamenković

Budućnost: Dražić, Radaković, S. Jelić, Stojković, Kovačević, N. Jelić, Kulić, Gajdobranski, Stokić, Trivunović, Jandrić (od 58' Baćanov)

Predstojećeg vikenda oba tima očekuju obaveze u okviru Područne lige, Budućnost na svom terenu dočekuje Polet iz Karavukova, dok ekipa Kulpina gostuje ČSK Pivari iz Čelareva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading