SPEKTAKL U ŠAJKAŠU: Devet golova, preokret i pobeda za prolaz u finale Kupa!

Autor:

Sport

21.09.2023

00:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri puta je pogađao Grgić!

SPEKTAKL U ŠAJKAŠU: Devet golova, preokret i pobeda za prolaz u finale Kupa!

Foto: FK Borac Šajkaš

U okviru polufinala Kupa FS grada Novog Sada ekipa Borca iz Šajkaša ugostila je sastav Jedinstva iz Rumenke. Domaćin susreta se takmiči u Srpskoj ligi Vojvodina i trenutno se nalazi na 13. poziciji, dok su gosti lideri Vojvođanske lige Jug.

Jako zanimljiv meč igran je u Šajkašu, gde su domaći već u šestom minutu poveli preko danas jako raspoloženog Luke Grgića, 1:0 za Borac. Izjednačenje je stiglo u 23. minutu kada je za Jedinstvo pogodio Boško Papović, međutim radost gostiju je kratko trajala. Grgić svojim drugim pogotkom postavlja konačan rezultat prvog poluvremena na 2:1 u korist tima iz Šajkaša.

Trener gostiju je za vreme odmora odlučio da na teren pošalje čak pet nova igrača, dok promena u redovima domaćina nije bilo.

Gotovo da se igrači nisu propisno zagrejali od starta nastavka meča, Marko Janjić je pogodio za izjednačenje, 2:2, a ubrzo je viđen i totalni preokret. U 52. minutu Milan Samardžić pogodio je za prvo vođstvo Jedinstva na meču, 3:2.

 

 

U 54. minutu Vlado Topić, igrač Borca, dobija direktan crveni karton, što domaće ostavlja sa deset igrača u polju, samo dva minuta kasnije gosti preko Bojana Jelića uvećavaju svoju prednost na 4:2.

Nadu domaćinu vratio je u 68. minutu Grgić svojim trećim pogotkom na meču, ali samo tri minuta kasnije Janjić po drugi put trese mrežu Petrovića i tako vraća Jedinstvu dva gola prednosti, 5:3 za goste.

Opet je Grgić bio čovek koji je "naterao" domaće igrače i navijače da veruju da ovaj meč može da se preokrene u njihovu korist, pogotkom sa kreča u 78. minutu smanjio je zaostatak na 5:4.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka promene rezultata ipak nije bilo, ekipa Jedinstva je uspela da napravi veliki podvig i da se plasira u finale kupa preko člana višeg ranga.

Borac (Šajkaš) - Jedinstvo (Rumenka) 4:5 (2:1)

Borac: Petrović, Maksimović, Aćimović, Topić, Bursać, Gojković, Panović, Grgić, Crnojački (od 59' Radinović), Pjošta (od 82' Vučićević), Mirković

Jedinstvo: Miladinov, Šavija (od 46' Učur), Jelić, Balaš (od 46' Zirić), Papović (od 46' Despotović), Samardžić, Rondović (od 46' Petrović), Janjić, Ivan, Bošnjak, Džarić (od 46' Stranić)

U finalu će pored tima iz Rumenke igrati i sastav Šajkaša 1908 iz Kovilja koji je rezultatom 2:0 savladao Fruškogorac u drugom polufinalu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading