DERBI OPRAVDAN NA SVIM NIVOIMA: Prepune tribine u Bajmoku prisustvovale trijmfu domaćina nad Bačkom!

Autor:

Sport

20.09.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnički je sa tri gola ispratio lokalnog rivala.

DERBI OPRAVDAN NA SVIM NIVOIMA: Prepune tribine u Bajmoku prisustvovale trijmfu domaćina nad Bačkom!

Foto: FK Radnički 1905 Bajmok

U okviru šestog kola Vojvođanske lige Sever ekipa Radničkog 1905 iz Bajmoka ugostila je sastav Bačke 1901 iz Subotice, domaćin je u dosadašnjem toku prvenstva osvojili 11 bodova, dok su gosti zabeležili jedan manje.

Pred prepunim tribinama u Bajmoku (oko 300 gledalaca), domaći su bolje ušli u utakmicu i u 17. minutu su stigli do prednosti. Kujundžić je presekao dodavanje rivala, uputio je loptu ka Srđanu Orčiću koji beži odbrani Bačke i šalje loptu u mrežu, 1:0 za Radnički.

Do odlaska na odmor gosti su imali najbolju priliku da dođu do pogotka, dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara, koji nije realizovan, na poluvremenu 1:0 za domaćina.

Gosti su u nastavak meča ušli sa tri nova igrača sa klupe, dok su domaći izvršili samo jednu izmenu. Igrao se 57. minut kada je Orčić opet bio brži od protivničke odbrane, nakon čega ga protivnički fudbaler ruši u kaznenom prostoru, penal za Radnički. Veljko Stojanović je preuzeo odgovornost na sebe, i uspešno je realizovao najstrožiju kaznu, 2:0. 

Pored dva gola zaostatka, gosti su u 57. minutu ostali i sa deset igrača u polju, drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio je Bojan Bjedov. I pored brojčanog deficita, Bačka je imala priliku za postizanje prvog gola, ali je Lebović odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Konačnih 3:0 postavlja Stojanov u 79. minutu na asistenciju Milića koji je odlično dodao loptu svom saigrači za postizanje gola.

Radnički 1905 (Bajmok) - Bačka 1901 (Subotica) 3:0 (1:0)

Radnički 1905: S. Lebović, D. Tosenberger (od 80' Maravić), Kujundžić, L. Lebović, Lukić (od 46' F. Tosenberger), Šimić (od 80' Mitić), Vukelić, Marinković, Orčić (od 76' Milić), Petrović (od 66' Maravić)

Bačka 1901: Đurđevac, Bjedov, Živina (od 46' Radmanović), Bašić (od 46' Temunović), Milijašević, Mezei, Kapetanović (od 46' Nenadović), Matijašević, Šijačić, Vujošević, Bursać

U sledećem kolu Bačka dočekuje Obilić iz Zmajeva, dok sastav Radničkog ide na noge OFK Vrbasu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading