GDE IMA DIMA, IMA I VATRE: Trenerska transfer bomba - nekadašnji strateg Crvene zvezde, preuzima prvoligaša sa Uba?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.08.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uveliko se pripoveda o njegovom dolasku na stadion "Dragan Džajić".

GDE IMA DIMA, IMA I VATRE: Trenerska transfer bomba - nekadašnji strateg Crvene zvezde, preuzima prvoligaša sa Uba?

Foto: Starsport

Fudbaleri Jedinstva sa Uba sa startu nove prvoligaške sezone zabeležili su ubedljiv trijumf na svom stadionu protiv novosadskih "kanarinaca" rezultatom 4:0, ali je već naredni duel doneo veliku glavobolju u redovima crveno-belog kluba.

U derbi susretu druge runde Prve lige Srbije, Jedinstvo je u petak 11. avgusta ubedljivo poraženo na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" rezultatom 0:3 od ekipe RFK Grafičara, a već u subotu stigla je informacija da se klub rastao sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Milošem Obradovićem.

Foto: Starsport

Miloš Obradović je napustio redove crveno-belih sa Uba

 

Pred rukovodstvom crveno-belih sa Uba sada je veliki zadatak da pronađu idealno rešenje koje će povesti ekipu u nastavku sezone ka ostvarenju zacrtanih ciljeva, a kako se nezvanično saznaje, najbliži klupi tima sa stadiona "Dragan Džajić", jeste nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde, Aleksandar Kristić.

Pedesetdvogodišnji Valjevac tokom igračke karijere nosio je dres Crvene zvezde, švedskog Degerforša, OFK Beograda, Zemuna, grčkog Etnikosa, italijanske Salernitane, a profesionalno bavljnje fudbalom okončao je 2002. godine u dresu Beograda sa Karaburme.

Nakon rada sa mlađim kategorijama OFK Beograda, od 2008. godine radio je kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi, da bi avgusta 2010. godine preuzeo funkciju šefa stručnog štaba na "Marakani" na kojoj se zadržao do decembra iste godine. Prolećnu polusezonu 2011/12 proveo je u kruševačkom Napretku. Kasnije je krenuo da gradi trenersku karijeru u inostranstvu radeći na Tajvanu i u Kini.

Foto: Starsport

Aleksandar Kristić iz perioda dok je vodio ekipu Crvene zvezde

 

- Aleksandar Kristić:

Datum rođenja: 5. oktobat 1970. godine

Mesto rođenja: Valjevo

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Krušik (Valjevo), Crvena zvezda (Beograd)-mlađe kategorije, OFK Bor (Bor), Crvena zvezda (Beograd), Degerforš (Švedska), OFK Beograd (Beograd), Zemun (Zemun), Etnikos Asteras (Grčka), Salernitana (Italija), Beograd Karaburma (Beograd)

Trenerska karijera: OFK Beograd (Beograd)-mlađe kategorija, Crvena zvezda (Beograd)-pomoćni trener, Crvena zvezda (Beograd), Napredak (Kruševac), Buriram junajted (Tajvan), Peking Enterprajzis (Kina)-pomoćni trener, Đingdao (Kina)

Ostaje da se vidi hoće li Kristić postići dogovor sa rukovodstvo prvoligaša sa Uba i već od naredne nedelje sesti na klupu crveno-belih kada je na programu veliki derbi protiv ekipe OFK Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading