DEBITANT U ZONI NASTAVLJA SA JAČANJEM IGRAČKOG KADRA: Smer u kojem ide "letnja pijaca" Umke raduje sve simpatizere kluba!

Autor:

Sport

30.07.2023

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privršava se sklapanje tima za predstojeću sezonu.

DEBITANT U ZONI NASTAVLJA SA JAČANJEM IGRAČKOG KADRA: Smer u kojem ide "letnja pijaca" Umke raduje sve simpatizere kluba!

Foto: FK Umka

Plavo-beli dres Umke će u predstojećoj sezoni "biti član" Beogradske zone.

Republika

Šampion Prve beogradske lige (grupa A) je u aktuelnom prelaznom roku potpisao dosta novih lica kada je u pitanju igrački kadar. U dosadašnjem transfer periodu dres Umke su zadužili Miljan Savić, Miloš Simonović, Dušan Milunović, Marko Stojanović, Filip Malić, Marko Vujetić i Dušan Cakić, ali to nije bio kraj novih akvizicija uprave.

Želja uprave da "njhova deca" igraju za svoje mesto se ispunjava polako dolaznim transferima, poslednji u nizu jeste dogovor sa Markom Kuljićem (19). Đak omladinaca Voždovca, kasnije član prvog tima Radničkog iz Obrenovca u narednoj sezoni nosiće dres Umke. Markovo tac, Dušan je čuvar mreže i legenda veterana "plavih", dok je stric šef omladinske škole. Porodična tradicija nastavlja se i dolaskom devetnaestogodišnjeg Kuljića, čiji potez raduje sve ljubitelje Umke.

U toku jučerašnjeg dana uprava kluba je zvanično potvrdila da su njihov dres za predstojeći period obukla još tri mlada igrača. Napadač Ilija Đorđević (18) došao je iz redova fudbalskog kluba Ada, đak omladinske škole OFK Beograda Stefan Aleksić (20), proteklih godinu dana član Dunava iz Velikog Sela i Savo Golinger (19), čuvar mreže koji je zanat "pekao" u italijanskoj Novari, poslednji klub mu je bio Radnički iz Obrenovca.

Cilj uprave u aktuelnom prelaznom roku, a verovatno i neki dugoročni cilj jeste da igrački kadar Umke bude spoj mladosti i iskustva, pa je iz tog razloga i "transfer pijaca" usmerena ka dovođenju mladih igrača koji imaju potencijal, ali isti do sada nisu na pravi način ispoljili.

Raspored za jesenji deo prvenstva Beogradske zone je već poznat, Umka će u prvom kolu dočekati pred svojim navijačima prošlogodišnjeg osvajača Prve beogradske lige (grupa C), tim Kaluđerice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading