ZLATNA KOPAČKA JE U NJEGOVIM RUKAMA: Međunarodna priznanja uveliko pristižu - nakon Mitrogola, MIKSAGOL je već zaludeo planetu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.07.2023

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost pripada njemu...

ZLATNA KOPAČKA JE U NJEGOVIM RUKAMA: Međunarodna priznanja uveliko pristižu -  nakon Mitrogola, MIKSAGOL je već zaludeo planetu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FSS

Nedavno je bio jedan od najzaslužnijih za zapaženo ostvarenje mlade srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, a vreli julski dani doneli su mu novo priznanje kojim je i zvanično potvrđeno da se Stari kontinent poklonio pred budućom zvezdom planetarnih razmera

 

Izdanak je fudbalske škole beogradskog Čukaričkog. Ima tek 16 godina, ali ostvarenja na zelenom tepihu već sada su skrenula pažnju evropskih emisara. Njegovo ime treba dobro zapamtiti, jer neće proteći mnogo vode Dunavom i Savom, a Mihajlo Cvetković će biti u fokusu najvećih i najbogatijih.

Dobro obavešteni fudbalski izvori, sportski statističari na svetskom nivou, formirali su listu najplodonosnijih mladih golgetera planete, a na njoj poziciju "broj 1", drži pomenuti srpski centarfor, član crno-belih sa Banovog brda, popularni Miksagol.

Foto: privatna arhiva/Mihajlo Cvetković

Zlatna kopačka Evrope pripada srpskom Miksagolu

 

Tokom prethodne sezone Mihajlo Cvetković je u 35 odigranih mečeva. 38 puta pronalazio put lopti do mreže protivničkih golmana, a istovremeno je zabeležio i četiri asistencije.

Zahvaljujući navedenom ostvarenju, iza sebe je ostavio Francuza Ilesa Husnija, buduću zvezdu PSŽ-a koji je postigao gol manje u odnosu na srpskog superstara, a zatim slede Paris Džošua Bruner (Borusija Dortmund), Adrian Nino (Atletiko Madrid), Gonzalo Garsija (Real Madrid) i Gustav Orsoe (Midtjiland) koji su u prethodnih 365 dana, po 36 puta svoje ime upisivali u listu strelaca.

- Mihajlo Cvetković:

Datum rođenja: 10. januar 2007. godine

Mesto rođenja: Niš

Pozicija u timu: centarfor

Igračka karijera: Čukarički (Beograd)

Reprezentacija: Srbija U-15 (4 utakmice / 2 gola), Srbija U-16 (7/2), Srbija U-17 (10/5)

Kao što je već istaknuto, mladi Cvetković je član beogradskog Čukaričkog, tj. kadetskog tima crno-belih, ali se već sada sa velikom sigurnošću može reći da Miksagol svoje umeće može oprobati i u seniorskoj konkurenciji. Da li je vreme za superligašku pozornicu, veliko je pitanje, ali bi Mihajlo barem narednih šest meseci mogao da provede u nekom od ambicioznih klubova prvoligaškog karavana, koji bi mu pružio šansu da stekne seniorsko iskustvo uz neophodne minuta na zelenom tepihu, a da zatim u velikom stilu zakorači i na superligške i evropske terene.

Nakon Mitrogola, Srbija će se diviti Miksagolu...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading