DOGOVOR JE POSTIGNUT: Nekadašnji fudbaler Partizana se vraća u voljeni klub - ubuduće će obavljati funkciju SPORTSKOG DIREKTORA! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.06.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo j vreme da u voljenom klubu preuzme i jednu od najvažnijih pozicija.

DOGOVOR JE POSTIGNUT: Nekadašnji fudbaler Partizana se vraća u voljeni klub - ubuduće će obavljati funkciju SPORTSKOG DIREKTORA! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Nekada su bili standardni članovi elitnog ranga fudbala u tadašnjoj SR Jugoslaviji. Neretko su znali da otkinu bodove i Crvenoj zvezdi i Partizanu, predstavljali su nacionalni klupski fudbal na međunarodnoj sceni, ali je početak druge decenije XXI veka doneo i teške trenutke.

 

Usled finansijskih problema ekipa Hajduka iz Kule je leta 2013. godine raspustila seniorski pogon, a šest godina kasnije fuzijom sa FK Odžaci nastaje FK Hajduk 1912 koji svoje mesto zauzima u Srpskoj ligi Vojvodina.

Prethodne sezone Kuljani su takmičenje okončali na desetoj poziciji sa skorom od deset pobeda, pet remija i 13 poraza, a svakako svi na stadionu "Milan Sredanović" u Kuli, nadaju se da tim u narednim godinama može krenuti uzlaznom linijom i povratku na pozicije na kojima se nalazio nakon raspada nekadašnje SFR Jugoslavije.

U tom cilju angažovan je i novi sportski direktor koji i te kako dobro poznaje sportski kolektiv iz Kule.

Reč je o tridesetsedmogodišnjem Slobodanu Vukoviću, nekadašnjem centralnom defanzivcu koji je tokom igračke karijere dva puta bio deo Kuljana.

 

- Slobodan Vuković:

Datum rođenja: 23. januar 1986. godine

Mesto rođenja: Vrbas

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Voždovac (Beograd), Rad (Beograd), Partizan Bardejov (Slovačka), Banat (Zrenjanin), Hajduk (Kula), Novi Pazar (Novi Pazar), Radnik (Surdulica), Zemun (Zemun), Atitos Spaton (Grčka), Hajduk 1912 (Kula), Sutjska (Bačko Dobro Polje)

Od novog sportskog direktora očekivanja su velika s obzirom da njegovo bogato igračko iskustvo, a treba napomenuti da je tokom karijere kao internacionalac nastupao i u Slovačkoj (Partizan Bardejov) i Grčkoj (Atitos Spaton).

Ostaj da se vidi može li nekadašnji redovni član elite domaćeg fudbala, nakon godina tavorenja, konačno krenuti ka vrhu i ponoviti ostvarenja s kraja XX i početka XXI veka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading