VIDOVDANSKO SLAVLJE: Valjevo obeležava deceniju klupskog postojanja - proklamovani su i ciljevi za predstojeću sezonu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.06.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok dlanom o dlan, protekla je cela decenija.

VIDOVDANSKO SLAVLJE: Valjevo obeležava deceniju klupskog postojanja - proklamovani su i ciljevi za predstojeću sezonu!

Foto: FK Jadar 2013

Na Vidovdan 2013. godine u Valjevu je osnovan Fudbalski klub Jadar 2013 koji danas, 28. juna, proslavlja punu deceniju postojanja.

 

Već u svojoj prvoj takmičarskoj sezoni ekipa je u okviru Gradske lige Valjevo stigla do šampionske titule i plasmana u vipi rang takmičenja, Međuopštinsku ligu Kolubara - "grupa Zapad".

Navedeno ostvarenje svakako je zlatnim slovima upisano u analima valjevskog fudbala, s obzirom da je Jadar 2013 jedini sportski kolektiv koji je u svojoj prvoj godini postojanja, uspeo da stigne i do šampionskog pehara.

Već punih devet sezona klub se takmiči u okviru međuopštinskog ranga takmičenja, a u nedavno okončanoj sezoni ostvarili su skor od devet pobeda, četiri remija i 13 poraza i sa ukupno 31 osvojnim bodom, zauzeli su devetu poziciju na tabeli, što je svakako zadovoljilo sve klupske ambicije.

Foto: FK Jadar 2013

Decenija postojanja valjevskog kluba

 

Uoči vidovdanske proslave klupsko rukovodstvo je istaklo da je i u narednoj 2023/24 sezoni, cilj zauzimanje pozicije u sredini tabele, ali primarno je druženje i "treće poluvreme" koje predstavlja i srž niželigaškog fudbala.

Istovremeno se mora istaći da klub veliku pažnju poklanja razvoju infrastrukture kako bi i igrači i navijači imali bolje uslove na svom stadionu "Tvrđava".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading