UTEHA U TROFEJU KUPA: Tim iz Stamnice je sezonu završio novim peharom za klupske vitrine! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

24.06.2023

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika je u finalu imala prilike da vidi čak devet golova.

UTEHA U TROFEJU KUPA: Tim iz Stamnice je sezonu završio novim peharom za klupske vitrine! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Rudar Stamnica

Finale Kupa OFS Petrovac na Mlavi odigrano je na stadionu Sloge u Petrovcu gde je ekipa Rudara (Stamnice) ugostila sastav Jedinstva (Kamenovo), oba tima su već završila prvenstva, pa je ovo bio poslednji meč za ovu sezonu.

Republika

Sastav Rudara je sezonu u Podunavsko-šumadijskoj zoni završio u zoni ispadnja, pa će se posle pet godina provedenih u zonskom rangu vratiti u Braničevsku okružnu ligu. Do finala Kupa je stigao i tim Jedinstva iz Kamenova, koji je u Opštinskoj ligi prvo mesto izgubio u poslednjem kolu. Svetla tačka za oba kluba jeste plasman u finale opštinskog kupa i prilika za trofej.

Pred oko 100-tinak gledaca od prvog minuta viđena je otvorena, napadačka igra sa obe strane, što je ubrzo rezultiralo golovima.

Posle samo četiri minuta igre, Aleksandar Stojković je poslao loptu iza leđa golmanu Miletiću, 1:0 za Rudar. Gotovo od samog polaska sa centra, gosti su izjednačili, strelac je bio Marko Milosavljević, 1:1.

Milosavljević je ubrzo opet uspeo da zatrese mrežu domaćina, 2:1 za goste u 11. minutu. Uzvratila je Sloga preko Stefana Stevanovića sedam minuta kasnije, 2:2.

Goleada je nastavljena na isteku pola sata igre kada je Miloš Đorđević po drugi put na meču vratio vođstvo gostima, 3:2 za Jedinstvo.

Da se na desetominutni odmor ode nerešenim rezultatom pobrinuo se igrač Rudara, Nikola Milosavljević, 3:3.

Nastavak meča doneo nam je još tri gola, ali je znatno zrelija i ozbiljnija igra domaćina rezultirala da sva tri puta lopta završi u mreži gostujućeg tima.

U 52. minutu Marko Milosavljević je pogodio za 4:3, domaći vraćaju vođstvo na svoju stranu.

Utakmica je u velikoj meri rešena u 72. minutu kada je Stojković postigao svoj drugi gol na meču, peti za svoj tim, 5:3.

Konačnih 6:3 postavio je Marko Rudić pred sam kraj susreta. 

Rudar (Stamnica) - Jedinstvo (Kamenovo) 6:3 (3:3)

Rudar: Janković, Stevanović, Nedinić, Stojković, N. Milosavljević, Mitić, M. Milosavljević, Mi. Rudić, Ma. Rudić, Pajčin, Milošević

Jedinstvo: Miletić, Šurlan, Rakić, Ljubičić, Mila. Milosavljević, Grozdić, Milo. Milosavljević, Đorđević, Savić, Ma. Milosavljević, Radivojević

Tim Rudara je ovim trijumfom uspeo da osvoji pehar kupa OFS Petrovca, i time je delimično "spasio" sezonu, ako se to može reći, imajući u vidu da će od sledeće sezone biti član okružnog ranga.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading