"OKLOPNICI" NA PRAGU PRVE LIGE: Sastav Smedereva će u poslednjem kolu sam odlučivati o svojoj sudbini!

Autor:

Sport

04.06.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iks" na poluvremenu nije poremetio lidera na tabeli.

"OKLOPNICI" NA PRAGU PRVE LIGE: Sastav Smedereva će u poslednjem kolu sam odlučivati o svojoj sudbini!

Foto: FK Smederevo 1924

U okviru 29. kola Srpske lige Zapad ekipa Smedereva ugostila je sastav Reala (Podunavci), prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 4:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj duel ušao sa liderske pozicije koju je držao sa jednim bodom prednosti u odnosu na prvog pratioca, na dva kola pre kraja prvenstva, sa druge strane, ekipa Reala je sa 32 osvojena boda bila na desetom mestu u ligi.

Na stadionu “Bora Beka” u Kostolcu pred oko 300 gledalaca viđen je duel dva tima koja su bila pod imperativom pobede, Smederevo želi povratak u Prvu ligu Srbije, dok je Real u donjem domu i brine i dalje za opstanak u srpskoligaškom karavnu.

Igralo se borbeno od prvog minuta na obe strane, ulog je bio veliki, pa su samim tim i igrači bili pod nekim vidom dodatnog pritiska.

Tokom prvih 45 minuta u sudijskoj beležnici upisane su dve stavke, žuti karton Filipu Milikiću, igraču Reala zbog bezozbirnog starta, i izmena u redovima domaćina. Svoje mesto na terenu u 28. minutu Krsta Bojović zbog povrede ustupio je Vladimiru Iliću.

Republika

Foto: FK Smederevo 1924

"Oklopnici" blizu višeg ranga

Od starta drugog dela igre, kako je vreme odmicalo, krenulo se sa nešto ofanzivnijom i rizičnijom igrom na obe strane, "bod" nije bio u igri ekipama.

Treneri su u poslednjih pola sata igre krenuli sa izmenama, i u tom segmentu je uspešniji bio trener domaćih, Sava Šašić.

U 70. minutu utakmicu je "otvorio" rezervista Miloš Janković golom u mreži golmana Reala, Simića, 1:0 za Smederevo. 

Od tog trenutka krenuli su gosti na sve ili ništa, što su domaći igrači znalački iskoristili.

Jordan Jovanović je golovima u 80. i 88. minutu rešio u potpunosti pitanje pobednika, 3:0 za Smederevo.

Smederevo 1924 - Real (Podunavci) 3:0 (0:0)

Smederevo: Kaličanin, Krneta (od 67' F. Ilić), Kostić, Savković, Stojković, Zličić, Dimitrijević (od 62' Marković), Sević, N. Jovanović (od 67' Janković), Bojić (od 28' V. Ilić), J. Jovanović

Real: Simić, Ilić (od 83' Popadić), Drecun, Žerađanin, Pantić, Jovanović (od 62' Jevremović), Radović, Milikić (od 77' Baltić), Gačević (od 62' Popović), Vukosavljević (od 62' Miloševac), Dukić

Ovim trijumfmom ekipa Smedereva u poslednjem kolu drži sve u svojim rukama, i ukoliko izbori pozitivan rezultat od sledeće sezone će uzeti učešće u Prvoj ligi Srbije.

Igrači Smedereva u poslednjem kolu gostuju ekipi Polet (Ljubić), dok će Real dočekati Slogu iz Bajine Bašte. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading