DERBI ZAČELJA PRIPAO DOMAĆINU: Radnički će i sledeće sezone biti deo srpskoligaškog karavana!

Autor:

Sport

04.06.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri boda vredna opstanka.

DERBI ZAČELJA PRIPAO DOMAĆINU: Radnički će i sledeće sezone biti deo srpskoligaškog karavana!

Foto: FK Radnički Zrenjanin

U okviru 29. kola Srpske lige Vojvodina ekipa Radničkog iz Zrenjanina je ugostića sastav Stanišića, prvi duel ova dva tima završen je minimalnom pobedm tadašnjeg gosta.

Republika

Domaćim tim je u ovaj duel ušao sa 16 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za pretposlednje mesto na tabeli, dok je ekipa Stanišića sa tri boda manje bila na poslednjoj poziciji u ligi.

Pred oko 300 gledalaca odigran je derbi začeljela tabele, i po nekim paramaterima na kolo pre kraja se odlučivalo o putniku u niži rang.

Silovito su krenuli domaći i već posle dva minuta igre su uspeli da dođu do vođstva.  Vladimir Jeftić je na asistenciju Blagoja Markovića savladao golmana gostiju, 1:0 za Radnički.

Nastavili su sa ofanzivnom igrom igrači trenera Guteše, viđeno je par prilika pred golom Stanišića, ali nove lopte u mreži golmana Markovića nije bilo.

Kraj prvog dela igre pripao je gostima, oslobodili su se pritiska igrači Stanišića i krenuli su sa "izletima" na polovinu rivala, ali su njihovi naleti uspešno odbijeni.

Republika

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Utakmica je imala i humanitarni karakter, 1491 na 3030

Sem jednog gola u prvom delu igre publika je "imala prilike" da vidi i pet žutih kartona, tri na strani domaćina i dva u redovima gostujućeg tima.

Uvodnih 15 minuta nastavka pripali su domaćem timu, ređale su se prilike pred golmanom Markovićem, i nakon jedne je savladan po drugi put na meču. Uroš Markoski je posla loptu u mrežu za 2:0.

Pitanje pobednika u velikoj meri rešeno je na isteku 70. minuta meča kada je dosuđen kazneni udarac sa 11 metara u korist domaćeg tima. Siguran realizator istog bio je Stefan Popov za 3:0.

Isti igrač je samo tri minuta kasnije na asistenciju Rosića povisio prednost Radničkog na 4:0.

Konačan rezultat meča postavljen je u 86. minutu kada je rezervista Marko Jonjev na asistenciju strelca prvog gola, Jeftića pogodio za 5:0.

Radnički (Zrenjanin) - Stanišić 5:0 (1:0)

Radnički: Nosalj, Marković (od 76' Mrđenović), Erdeljan, Kovačević (od 81' Brankov), Popov, Rosić (od 81' Dragović), Markoski (od 81' Jonjev), Kosović (od 46' Janjatović), Šemić, Jeftić, Kvrgić

Stanišić: Marković, Erdelj, Andrić, Matijaš, Kulpinac (od 65' Vemić), Stanić, Žiža, Ivandekić, Radeka, Lazić (od 51' Rončak), Đurđev

Ovim trijumfom Radnički je na kolo pre kraja prvenstva stekao četiri boda prednosti u odnosu na prvi tim ispod crte, pa je samim tim i obezbedio opstanak.

Na zatvaranju prvenstva ekipa Stanišić će ugostiti Bečej 1918, dok će Radnički gostovati u Novim Banovcima sastavu Omladinca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading