Marko Neđić: "Aplauzi na kraju utakmice govore kako smo igrali, u Surdulici krećemo od "nule"!

Autor:

Sport

02.06.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč u Surdulici od velikog značaja za oba sastava.

Marko Neđić: "Aplauzi na kraju utakmice govore kako smo igrali, u Surdulici krećemo od "nule"!

Foto: RFK Grafičar

U nedelju, 4. juna fudbalska javnost u Srbiji će dobiti odgovor na pitanje koja dva kluba će sledeće sezone biti novi, ili pak ostati stari članovi najjačeg fudbalskog ranga takmičenja u našoj zemlji.

Republika

Prva dva meča baraža za popunu Superlige Srbije odigrana su u sredu, 31. maja i tada su ulogu domaćina imali prvoligaši, Inđija je slavila na svom terenu protiv Radničkog iz Niša rezultatom 3:1, dok su Grafičar i Radnik iz Surdulice remizirali, 1:1.

Surduličani su gostovali na krovu tržnog centra "Stadion" na Voždovcu, gde je ekipa Grafičara odigrala meč baraža kao domaćin. Poveo je prvoligaš u 64. minutu preko Ivelje, ali je meč pred drugi susret "doveo na nulu" Jokić u 87. minutu za konačnih 1:1.

Trener Grafičara Marko Neđić pohvalio je svoje igrače za nastup u prvom susretu i najavio da njegov tim u revanšu očekuje borba od "nule".

- Komentari u fudbalskoj javnosti posle prve utakmice sa Radnikom su izuzetno pozitivni. I ja se slažem sa tom konstatacijom, da je bila brza, dinamična, moderna i borbena utakmica ali bih dodao i činjenicu da smo imali posed 60-40 odsto u svoju korist. Taj podatak govori da smo veći deo utakmice imali kontrolu, stvarali šanse, imali sjajne napade, mogli smo da dođemo i do 2:0 i onda bi sigurno bilo drugačije. Međutim, i protivnik je imao svoje jako dobre šanse. Čekao nas je u bloku i na kontre ugrožavao, i na prepoznatljivom njihovom prekidu, gde su nam iz poslednjeg kornera i dali gol - započeo je šef stručnog štaba tima sa Senjaka, Marko Neđić.

Republika

Foto: RFK Grafičar

Marko Neđić sa pomoćnikom

- Mogu da čestitam svojim momcima na pruženoj igri i na ispunjenim zadacima. Zahvalio bih se publici što je došla u onolikom broju, i sami gromoglasni aplauzi po završetku utakmice govore o tome kako smo igrali i kakva je utakmica bila. Nama fali više ovakvih superligaških utakmica, jer da je njih i mi bismo bili na još višem nivou same igre, stekli dodatno iskustvo i bolje realizovali šanse. Veliko je ovo iskustvo za mlade momke, a tek ih čeka drugo poluvreme, od nule, i borba za Superligu.


- Biće sigurno teže u revanšu, na njihovom terenu, ali moramo da se adaptiramo. Znamo šta želimo, to je plasman u Superligu, i težićemo tome! Moramo da pružimo poslednji atom snage kako bismo parirali i obezbedili pozitivan rezultat - zaključio je Neđić.

Revanš meč između Radnika i Grafičara igra se u nedelju, 4. juna od 16 časova na stadionu u Surdulici. 

Radnik (Surdulica) - RFK Grafičar

Nedelja, 4. jun od 16 časova

Stadion u Surdulici

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading