DALJE SE IPAK NIJE MOGLO: Crnobarci se isprsili pred favoritom, ali u finale odlazi iskusniji tim!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.05.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored činjenice da učestvuju u dva ranga nižem stepenu takmičenja, budućem prvoligašu nije bilo ni malo lako.

DALJE SE IPAK NIJE MOGLO: Crnobarci se isprsili pred favoritom, ali u finale odlazi iskusniji tim!

Foto: FK Smederevo 1924

Na stadionu "Bora Beka" u Kostolcu odigran je polufinalni duel Kup Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije u kojem je lider zapadne grupe srpskoligaškog karavana Smederevo 1924, dočekalo trenutno trećeplasirani sastav Mačvanske okružne lige, Hajduk Stanka iz Crne Bare.

 

Oko 200 okupljenih ljubitelja fudbala prisustvovalo je zanimljivoj predstavi u kojoj je favorit ipak uspeo da stigne do trijumfa i plasmana u finale, ali se mora istaći da je sastav iz Crne Bare ne samo bio u pojedinim trenucima susreta ravnopravan rivaj, već je pružio i lepršavu igru koja je oduševila navijače.

Fudbaleri Hajduk Stanka imali su već u uvodnim trenucima meča izglednu priliku, ali udarac Samardžića sa ivice kaznenog prostora nije završio u mreži.

Već u 4. minutu "oklopnici" stižu do prednosti. Zličić je asistirao Bojiću koji pogađa mrežu golmana Pejovića. Smederevci u 18. minutu dupliraju prednost, a mrežu Crnobaraca pogađa Kostić udarcem sa preko 20 metara.

Prava drama viđena je u finišu susreta. Fudbaleri Hajduk Stanka u 80. minutu stižu do pogotka. Nakon centaršuta Uroša Jankovića. Samardžić je glavom matirao Jovića.

Sedam minuta kasnije Markovića u šesnaestercu Crnobaraca nepropisno zaustavlja Nemanja Jurišić, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Miloš Janković.

Do kraja susreta beležimo još jednu izglednu priliku u kojoj su se naši fudbaleri Hajduk Stanka, ali je lopta nakon udarca Uroša Jankovića pogodila prečku.

Foto: FK Smederevo 1924

Pohod na Duplu krunu - FK Smederevo 1924

 

- Kup FS regiona zapadne Srbije, polufinale:

Smederevo 1924 (Smederevo) - Hajduk Stanko (Crna Bara) 3:1 (2:0)

Stadion: "Bora Beka", Kostolac

Gledalaca: 200

Sudija: Nenad Perić (Žagubica)

Strelci: Bojić 4, Kostić 18, M. Janković 87(11.m); Samardžić 80

Smederevo 1924 (Smederevo): Jović, An. Marković, Kostić (Stojković), Zličić (Jovanović), Sević (Timotijević), Panić, Filipović, Bajić (Al. Marković, Dimitrijević), Ilić, Šare, M. Janković.

Hajduk Stanko (Crna Bara): S. Pejović (Despotović), Mirković, Petrić, B. Jurišić, Samardžić, Zarić (Ercegović), Teodorović (I. Pejović), Jovanović (Vasiljević), Sarić, U. Janković, N. Jurišić (Savić).

Apsolutni favorit, ekipa Smedereva 1924 zasluženo se plasirala u finale kupa regiona zapadne Srbije, dok fudbaleri iz Crne Bare i pored poraza moraju biti zadovoljni prikazanim u duelu sa velikim favoritom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading