DERBI KOLA: Slavija protiv Starog Grada traži novu pobedu koja bi ih održala u borbi za lidersku poziciju!

Autor:

Sport

18.05.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći sastav želi da upiše novu pobedu pred svojim navijačima protiv ekipe iz samog vrha tabele!

DERBI KOLA: Slavija protiv Starog Grada traži novu pobedu koja bi ih održala u borbi za lidersku poziciju!

Foto: OFK Stari Grad

U okviru 24. kola Opštinske lige Bačka Palanka ekipa Starog Grada ugostiće sastav Slavije (Pivnice), utakmica je zakazana za nedelju, 21. maj sa početkom od 17 časova i 30 minuta.

Republika

Domaćin predstojećeg susreta se trenutno sa učinkom od devet trijumfa, četiri remija i osam poraza nalazi na šestom mestu u ligi sa 31 osvojenim bodom pored svog imena. Nekadašnji član dosta jačih i viših rangova, pa čak i Srpske lige Vojvodina se trenutno polako stabilizuje i stavlja tim na zdrave osnove.

Tokom prvog dela sezone sastav Starog Grada je na 13 mečeva osvojio 16 bodova, dok su sada posle devet susreta na 15, što pokazuje da ekipa pruža dosta bolje partije od starta nastavka prvenstva.

Na domaćem terenu tim Starog Grada je ove sezone odigrao deset susreta i zabeležio je učinak od šest pobeda, jedan remi i tri poraza. Na poslednjih pet mečeva pred svojim navijačima samo je trenutni lider na tabeli uspeo da odnese ceo plen, dok su četiri puta sva tri boda ostala domaćinu.

Predstavnik Starog Grada, Lazar Kozić je u izjavi za naš portal povodom nedeljnog meča poručio:

- Ekipa je spremna za još jednu veliku utakmicu kod kuće, dolazi nam odlična ekipa Slavije, ali mi uvek imamo visoke ambicije. Želimo da pokažemo odličnu igru za našu publiku i da ih obradujemo sa još jednom pobedom. 

Republika

Foto: OFK Stari Grad

Teren je spreman za derbi

Nasuprot igrača Starog Grada će se u nedelju naći sastav Slavije (Pivnice), koji je u poslednje dve sezone vezao dva vezana silaska u niži rang. Ovu takmičarsku godinu ekipa je počela sjajno, napravljena je serija od sedam uzastopnih trijumfa, ali su zatim zabeležena dva "kiksa".

Trenutno se tim iz Pivnice nalazi na drugoj poziciji sa samo jednim bodom manje u odnosu na lidera, ali i uz meč više u odnosu na njega. Slavija do kraja prvenstva ima da odigra još dva meča, i sa maksimalnim učinkom iz ta dva susreta, održaće nadu za prvim mestom.

Sastav Slavije je ove sezone na gostovanjima na 11 mečeva zabeležio učinak od devet trijumfa, uz po jedan remi i poraz. Mesto u baražu za popunu višeg ranga je već obezbeđeno, bili su i kandidati za direktan plasman, ali su dva poraza sa trenutim liderom u velikoj meri odlučila da "skliznu" na drugu poziciju.

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina, ekipe Slavije rezultatom 5:1.

OFK Stari Grad - Slavija (Pivnice)

Nedelja, 21. maj od 17.30

Teren Starog Grada

BONUS VIDEO: 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading