KRALJEVICI DOVOLJNO POLUVREME PROTIV MALINIKA: Sve je izglednije da će derbi u poslednjem kolu odlučiti šampiona!

Autor:

Sport

15.05.2023

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja prvenstva na programu su još četiri kola.

KRALJEVICI DOVOLJNO POLUVREME PROTIV MALINIKA: Sve je izglednije da će derbi u poslednjem kolu odlučiti šampiona!

Foto: FSU Kraljevica

U okviru 22. kola Zaječarske okružne lige ekipa FSU Kraljevice ugostila je sastav Malinika iz Podgorca, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 2:1.

Republika

Domaćin je u ovaj duel ušao sa 47 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli, jedan bod više ima trenutni lider, Trebič iz Sokobanje, dok je ekipa Malinika sa 26 bodova bila na šestom mestu u ligi.

Zbog turnira mlađih kategorija u organizaciji fudbalskog kluba Timok 1919, duel je odigran na terenu ekipe OFK 019 kod spomenika ’’Ljubi Didiću’’.

’’Vukovi’’ sa Kraljevice su bolje otvorili meč i već u 11. minutu stigli do vođstva. Aleksić je udarcem sa dvadesetak metara pogodio stativu, ali se lopta odbila do spretnog Dušana Brkića kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

U 23. minutu Miša Jović je zaradio direktan crveni karton zbog vređanja glavnog sudije Matejića pa su gosti ostali sa igračem manje u polju.

To ih nije demotivisalo pa su ubrzo zatim imali idealnu priliku da iz jedanaesterca stignu do izjednačenja u 29. minutu. Grešku odbrane domaćih iskoristio je brzonogi Belčić i iznudio prekršaj unutar šesnaesterca nakon nesmotrenog starta Marka Jelenkovića. Međutim Stepanović je loptu sa bele tačke poslao visoko iznad gola golmana Miladinovića.

Dva brza gola pred sam kraj prvog poluvremena rešila su pitanje pobednika. U 41. minutu Milan Gligorijević je nesebično uposlio Kevina Šafera koji je duplirao prednost Kraljevice.

Samo četiri minuta kasnije udarac Šafera odbranio je golman Žurkić, a Boban Đokić se našao u pravo vreme na pravom mestu i sa ivice peterca poslao loptu u nebranjeni deo mreže za, ispostaviće se kasnije, konačnih 3:0.

Republika

Foto: FSU Kraljevica

Klupa FSU Kraljevice

Odmah na startu drugog dela igre, trener gostiju je uveo sva tri igrača sa klupe u igru, ali to nije donelo neke promene na terenu.

Domaći tim je mirno "odradio" posao u drugom delu, kako se utakmica bližila kraju, i šef stručnog štaba Kraljevice je krenuo sa izmenama, kako bi dodatno uneo kontrolu u sam meč.

FSU Kraljevica - Malinik (Podgorac) 3:0 (3:0)

FSU Kraljevica: Miladinović, Brkić, Pavlov, Ćosić (od 65' R. Žikić), Jelenković, Dinić, Šafer, Gligorijević (od 88' Radanović), Aleksić, M. Žikić, Đokić (od 46' Čikarić, od 70' Denić)

Malinik: Žurkić, Taricić (od 46' Siminjesković), Trujić (od 46' Madanović), D. Jankucić, Todorović, Živković, Belčić, Stepanović, Milošević, Jović, G. Jankucić (od 46' Stanić)

Ovim trijumfom ekipa Kraljevice je nastavila trku sa liderom na tabeli za prvu poziciju koja donosi plasman u Zonu Istok.

U sledećem kolu FSU Kraljevica gostuje ekipi OFK 019, dok sastav Malinika dočekuje lidera na tabeli, Trebič iz Sokobanje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading