TRKA ZA LIDEROM SE NASTAVLJA: Mladost savladala na domaćem terenu tim iz Gornje Trnave!

Autor:

Sport

15.05.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promašaji su mogli skupo da koštaju domaći tim.

TRKA ZA LIDEROM SE NASTAVLJA: Mladost savladala na domaćem terenu tim iz Gornje Trnave!

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru 17. kola Međuopštinske lige Aranđelovac-Topola ekipa Mladosti iz Jelenca ugostila je sastav Gornje Trnave 1938, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 3:1. 

Republika

Sastav Mladosti je u ovaj duel ušao sa 33 osvojena boda što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli, dok je ekipa Gornje Trnave sa sedam bodova manje bila na deobi četvrte pozicije.

Po idealnom vremenu za igru, uz dosta dobro pripremljen teren viđena je prava takmičarska utakmica koja je od prvog minuta bila sadržajna.

Već posle šest minuta igre Blagojević je poslao "laserski" prezican pas na levoj strani do Tutunovića, on prima loptu i šalje je do Jankovića, koji nakon varke šalje loptu u mrežu golmana Spasića sa nekih 17 metara, 1:0 za Mladost. 

Gostujuća ekipa je pokušavala da uspostavi svoju igru i da napadne gol domaćina, ali taman kada su krenuli sa nešto ozbiljnijim napadima, viđen je novi pogodak u njihovoj mreži.

Igrao se 22. minut kada je posle auta preko Jovanovića lopta stigla do Ivana Blagojevića, a on je sa nekih 25-26 metara šalje u desni ugao golmana Spasića, 2:0 za domaćina.

 

 

Imali su šanse domaći igrači da totalno slome otpor protivnika i da pitanje pobednika reše već posle prvih 45 minuta, ali su neprezicni bili Janković, Todorović i Stanković.

Na desetominutni odmor se otišlo rezultatom 2:0 u korist domaćeg tima. 

Da je 2:0 "najopasniji rezultat" pokazalo se već u uvodnim trenucima prvog poluvrmena kada gosti stižu do gola. Nakon odbitka u kaznenom prostoru lopta stiže do Jovana Gavrilovića koji trese mrežu domaćeg tima, 2:1.

I kada se očekivalo da će prvi gol gostiju dodatno otvoriti utakmicu, nije bilo tako.

Do kraja meča beležimo "projektil" Blagojevića sa nekih 30-tak metara koji je uspeo da ukroti golman Spasić.

Mogli su domaći preko Dobrosavljevića da vrate prednost od dva gola razlike na njihovu stranu, ali Stale nije uspeo da iskoristi zicer pred protivničkim čuvarem mreže.

Mladost (Jelenac) - Gornja Trnava 1938 2:1 (2:0)

Mladost: Ranisavljević, Jovanović, Blagojević, Spasić, Stanković (od 73' Radonjić), Dobrosavljević, Todorović, Janković, Tutunović, Srećković, Nikolić

Gornja Trnava 1938: Spasić, Đorđević, Živanović, Srećković, Marković, Vasiljević, Gavrilović, Prokić, Radojević, Jovanović, Savić (od 83' Petrović)

Ovim trijumfom ekipa Mladosti je nastavila trku za prvo mesto sa sastavom Kopljari koji ima i dalje samo jedan bod više.

U sledećem kolu Gornja Trnava dočekuje tim Venčani, dok Mladost gostuje ekipi Partizana 1945 iz Darosave. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading