BITNI BODOVI NA TEŠKOM GOSTOVANJU U MRAMORKU: Igrači Budućnosti su uspeli da odbiju sve nalete domaće ekipe i da stignu do tri boda!

Autor:

Sport

15.05.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada tim iz Banatskog Brestovca može i do prvog mesta!

BITNI BODOVI NA TEŠKOM GOSTOVANJU U MRAMORKU: Igrači Budućnosti su uspeli da odbiju sve nalete domaće ekipe i da stignu do tri boda!

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

U okviru 23. kola Druge južnobanatske lige (grupa Zapad) ekipa Proletera (Mramorak) ugostila je sastav Budućnosti iz Banatskog Brestovca, poslednji duel ova dva tima završen je podelom bodova (1:1), dok je u prvom tim iz Mramorka slavio na domaćem terenu rezultatom 6:2.

Republika

Proleter je u ovaj meč ušao sa 38 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju na tabeli, Budućnost je sa 11 bodova više držalo drugo mesto, koje vodi u baraž za viši rang. 

Teren u Mramorku je tradicionalno teško i neugodno gostovanje u ligi, jak vetar je ovoga puta ometao igru i jedne i druge ekipe.

Posle klasičnog odmeravanaj snaga krenulo se sa nešto ofanzivnijom igrom na obe strane.

Propustili su domaći dve odlične prilike u prvom poluvremenu, iz kojih su mogli barem do jednog gola i vođstva na meču.

Najbolju priliku da gosti dođu do gola imali su posle udarca Danila Gurana sa nekih 25 metara koji je završio na gornjem okviru gola.

Sve kolone u sudijskoj beležnici su posle prvih 45 minuta ostale prazne.

Za vreme pauze oba trenera su izvršila po jednu izmenu.

Kako je vreme odmicalo u drugom poluvremenu, polako su oba tima krenula sa dosta ofanzivnijom igrom.

Na isteku sat vremena igre viđen je prvi gol na utakmici. Marko Stanojković je probio po levoj strani, poslao je loptu na drugu stativu gde je bio Nemanja Stanojković koji je glavom rutinski smešta u mrežu, 1:0 za Budućnost.

Radost gostujućeg tima je kratko trajala, samo sedam minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist domaćeg tima.

Nakon starta nad danas odličnim igračem Proletera, Markom Pantićem, sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Mihajlo Petrović čiji udarac brani golman Milutinović, ali na odbijenu loptu natrčava Ilić i šalje je u mrežu za izjednačenje, 1:1.

Serija golova nastavljena je posle samo dva minuta od novog polaska sa centra. Miloš Stanojković je uposlio prezimenjaka Marka koji je u situaciji 1 na 1 sa golmanom domaćih izašao kao pobednik, 2:1 za goste u 70. minutu.

Krenuli su domaći odmah dosta ofanzivnije, podigli su linije visoko na polovini protivnika i to su ubrzo uspeli da kazne gostujući igrači.

Presekao je napad domaćina Jovanović, poslao je loptu do Nemanje Stanojkovića koji vara odbranu protivnika i šalje loptu iza leđa golmana Krgovića, 3:1 za Budućnost.

Proleter (Mramorak) - Budućnost (Banatski Brestovac) 1:3 (0:0)

Proleter: Krgović, Prelić, Miuca, Matović, Jekić, Nistor (od 81' Stojanović), Ambruš, Ranković (od 46' Simulj), Dumić, Ilić, Bundra

Budućnost: Milutinović, Pantić, Stanišić, Mi. Stanojković, N. Stanojković (od 85' Popović), Ma. Stanojković, N. Brajović, Vranić, Jovanović, Guran (od 46' S. Brajović), Uskoković,

Iz redova gostiju su posle meča kratko poručili:

- Odlična igra u odbrani i velika pobeda kojom ostajemo u trci i za prvo mesto, a vrlo blizu smo da obezbedimo drugo koje nas vodi u baraž za viši rang. 

U sledećem kolu ekipa Budućnosti dočekuje sastav Mundijala iz Pančeva, dok Proleter gostuje Jugoslaviji u Jabuci.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading