PAZI, PROLETER GAZI: Razgoropađeni Mramorčani do vrha napunili mrežu gostiju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.05.2023

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je nedostajalo da se obori i ovosezonski rekord.

PAZI, PROLETER GAZI: Razgoropađeni Mramorčani do vrha napunili mrežu gostiju!

Foto: FK Proleter Mramorak

Fudbaleri Proletera iz Mramorka u poslednjem jesenjem kolu Druge južnobanatske lige Zapad savladali su ekipu Starog Tamiša rezultatm 10:1, a pet meseci kasnije bili su na pragu obaranja navedenog ostvarenja.

 

Prolećni deo sezone Mramorčani igraju u stilu toplo, hladno. Nakon dve startne pobede, usledilo je isto toliko poraza, a zatim je klub "ušao u sistem" u kojem na domaćem terenu beleži ubedljive trijumfe, ali se i sa gostovanja vraća "praznih šaka". Sve navedeno dovelo je ekipu u sistuaciju da Proleter, kao četvrtoplasirana ekipa u ovom momentu, ima samo teoretske šanse da se nađe u baražu za plasman u viši rang takmičenja, Područnu fudbalsku ligu Pančevo.

Međutim, Mramorčani ne gube nadu...

U okviru 21. kola popularne "južnobanatske Segunde" Proleter je na svom stadionu dočekao Omladinac iz Opova, a slobodno se moe reći da su se gosti proveli "kao bosi po trnju".

Seriju golova otvoreio je već u šestom minutu Milan Ilić koji se sjajno snašao u šesnaestercu gostiju i lukavo matirao golmana Šiđanina. Devet minuta kasnije Željko Ambruš duplira prednost, a već u narednom napadu Đoko Bjelić i treći put trese mrežu gostiju iz Opova.

Na isteku pola sata igre Aleksandar Ranković, u svega nekoliko minuta, dva puta biva precizan i na odmor se odlazi ubedljivom prednošću, 5:0.

Foto: FK Proleter Mramorak

"Plavi Vukovi" su uvek uz svoje ljubimce

 

Početak drugog poluvremena obeležio je Kristijan Bundra golovima u 48. i 63. minutu, da bi osmi pogodak postigao Stefan Nistor na asistenciju Mihajla Dragića.

Konačnih, Proleter Mramorak - Omladinac Opovo 9:0 delo je Stefana Stojanovića u 83. minutu susreta.

- Druga južnobanatska liga Zapad, 21. kolo:

Proleter (Mramorak) - Omladinac (Opovo) 9:0 (5:0)

Stadion: FK Proleter, Mramorak

Strelci: M. Ilić, Ž. Ambruš, Đ. Bjelić, A. Ranković (2), K. Bundra (2), S. Nistor, S. Stojanović

Proleter (Mramorak): Krgović, Bjelić, Dakić, Nikolić, Dumić, Nistor, Ambruš, Ranković, Ilić, Prelić, Bundra. Igrali su još: Dragić, Stojanović, Mih. Miuca, Matović, Mir. Miuca.

Omladinac (Opovo): Šiđanin, Radojičić, Perković, Todorović, Knežević, Salihović, Gošić, Cvijović, Dimitrov, Popović, Arsenović.

Foto: FK Proleter Mramorak

Nada o plasmanu u baraž i dalje postoji

 

U narednoj takmičarskoj rundi Proleter gostuje u Barandi lideru šampionata ekipi Radničkog, dok će ekipa iz Opova bodove spasa tražiti na svom terenu u duelu sa pančevačkim Mundialom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading