JOVANOVIĆEV HET-TRIK ZA 17 MINUTA: Rad je protiv tima iz Šarlinca upisao i četvrti vezani trijumf!

Autor:

Sport

15.05.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovacije koje su viđene u 89. minutu prilikom izlaska Jovanovića i ulaska Punoševca se ne pamte na stadionu "Rovče"!

JOVANOVIĆEV HET-TRIK ZA 17 MINUTA: Rad je protiv tima iz Šarlinca upisao i četvrti vezani trijumf!

Foto: FK Rad Merošina

U okviru 25. kola Nišavske okružne lige ekipa Rada iz Merošine ugostila je sastav Toplice iz Šarlinca, prvi duel ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 1:1.

Republika

Sastav Rada je u ovaj duel ušao sa 31 osvojenim bodom, što je bilo dovoljno za deobu sedme pozicije na tabeli, dok je ekipa Toplice sa sedam bodova manje bila na 11. mestu u ligi.

Od samog starta meča, domaći su uspostavili svoju prepoznatljivu igru i učestalo su imali "izlete" na protivničkoj polovini.

U 20. minutu posle kombinacije jovanovića i Niketića, dolazi do faula u kaznenom prostoru Toplice, sudija je pokazao na belu tačku.

Siguran realizator najstrožije kazne bio je Uroš Jovanović za prednost Rada od 1:0. 

 

 

Kontrola igre domaćih igrača nastavljena je i posle prvog gola, što je ubrzo rezultiralo novom promenom rezultata.

Dubinsku loptu iz odbrane poslao je štoper Danijel Dinić do Jovanovića, koji je odlično prošao između odbrambenih gostujućih igrača, nakon čega uvećava prednost Rada na 2:0, igrao se 27. minut.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan gol, opet u mreži golmana gostiju, Milana Mitića. Nakon nekoliko odličnih dodavanja i prenosa lopte na polovini protivnika, Darko Mitić šalje loptu do Jovanovića koji beži svom čuvari i lobuje golmana Mitića, 3:0.

Prvo poluvreme obeležila je odlična igra domaćeg tima i het-trik Uroša Jovanovića u razmaku od samo 17 minuta.

Republika

Foto: FK Rad Merošina

 

Konsolidovali su svoje redove gosti za vreme pauze i u nastavku su oni bili ti koji su kontrolisali utakmicu, domaći igrači su iz nepoznatog razloga stali potpuno.

Napadi tima iz Šarlinca rezultirali su golom u 65. minutu, na odličnu dubinsku loptu gostiju, nešto lošije je reagovala odbrana Rada, Lazar Marinković je to iskoristio i iz samog ugla je pogodio malu mrežu, 3:1.

Gotovo identična situacija viđena je petanest minuta kasnije kada je uloga realizatora pripala Marku Mitiću, 3:2.

Prilazak gostiju na samo jedan gol zaostatka razbudio je domaće igrače. U 83. minutu posle lepe akcije domaćih igrača lopta od Milosavljevića stiže do Jovanovića, koji je iz prve šalje u prostor do mladog Veljka Đorđevića, koji u duelu 1 sa 1 sa golmanom, u kojem izlazi kao pobednik, 4:2.

Domaći tim je meč završio sa 10 igrača u polju jer je Bojan Ibrić zbog starta dobio drugi žuti karton, zbog kojeg je nešto ranije izašao sa terena od ostalih učesnika.

Nezapamćene ovacije na terenu "Rovče" u Merošini viđene su u 89. minutu kada je ovog proleća veoma raspoloženog i raspucanog Uroša Jovanovića zamenio Danijel Punoševac poznatiji kao Falkao, prva zvezda Rada.

Rad 1974 (Merošina) - Toplica (Šarlinac) 4:2 (3:0)

Rad 1974: Mitić, Jeremić, Milosavljević, Ilić (od 87' Šević), Dinić, Ibrić, Stanković, Niketić (od 87' Ristić), Mitić (od 66' Stanimirović), Đorđević, Jovanović (od 89' Punoševac)

Toplica: Mi. Mitić, Antić, Savić (od 86' Janković), Ranković, Stanisavljević, Stojanović, Lj. Nikolić, D. Nikolić, Janković, Marinković, Ma. Mitić

Serija trijumfa Rada je nastavljena i ona se sada nalazi na koti četiri. Odlični rezultati tima iz Merošine ovog proleća su doveli do proboja ka gornjem delu tabele i sada ih dele samo pet boda od četvrtoplasirane ekipe.

U sledećem kolu Rad gostuje ekipi Taskovići, dok sastav Toplice dočekuje lidera na tabeli, Zemljoradnik iz Balajnca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading