"DRUGAČIJE JE KAD VAM JE MUŽ SVEŠTENO LICE"! Danica Crnogorčević otkrila kako se u njenom domu obeležava Vaskrs! Evo čemu uči naslednike!

Autor:

Zabava

05.05.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono oko čega se vodimo u toku čitavog posta, zapravo od samog početka pa sve do kraja, jeste odlazak na bogosluženja u Crkvu.

"DRUGAČIJE JE KAD VAM JE MUŽ SVEŠTENO LICE"! Danica Crnogorčević otkrila kako se u njenom domu obeležava Vaskrs! Evo čemu uči naslednike!

Foto: Instagram.com

Pevačica Danica Crnogorčević kaže da sa porodicom u toku celog vaskršnjeg posta ide u crkvu na bogosluženja, kao i da se deca najviše raduju Vaskrsu jer je sve u duhu vere i radosti. 

- Ono oko čega se vodimo u toku čitavog posta, zapravo od samog početka pa sve do kraja, jeste odlazak na bogosluženja u Crkvu, gde se sabiramo svi. Sa decom uvek sve prođe u radosti, jer se dočekuje naš najveći pravoslavni praznik, Vaskrs. To je smisao naše vere. Iz godine u godinu, kako dečica rastu, pokušavam da im objasnim šta je to što nas čini hrišćanima. Najviše se deca raduju prazniku naravno, ali recimo kada je strašna sedmica mi odrasli to stvarno proživljavamo, odnosno svesni smo stradanja, te nismo toliko radosni. Međutim, kada odzvone zvona i dođe Vaskrs, sreći nema kraja, te se definitivno najviše raduju dečica, pa i mi sa njima - priča pevačica za Blic i dalje otkriva kako je izgledalo obeležavanje našeg najvećeg hrišćanskog praznika: 

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Danica Crnogorčević sa suprugom Ivanom

 

- Nije se mnogo promenilo, jedino tehnike farbanja jaja. Ranije se farbalo tradicionalno sa voskom, u pretežno samo crvenoj boji, dok danas...puno tehnika, dekupaž, šareno. Moja majka je uvek farbala voskom i u lukovini, to mi je najlepše.

Danica je otkrila kako je živeti sa sveštenim licem i da li imaju neke posebne rituale u vreme praznika, što je ljudi često i pitaju. 

Foto: Privatna arhiva

Danica Crnogorčević sa suprugom Ivanom i decom

 

To je veliki blagoslov, da u porodici postoji svešteno lice. Zaista poseban blagoslov za našu decu, a i moje malenkosti. Ja sam i ranije išla na bogosluženja, od svog ranog detinjstva, kao i moj suprug, oboje smo vaspitavani u tom duhu. Svaka porodica je mala crkva. Bitno je da se svi odnosimo prema porodici kao prema jednoj zajednici, svetinji.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading