SRBIJA ĆE BITI PRIKOVANA UZ MALE EKRANE: Vreme je za veliki derbi - odluku o novom šampionu pratite samo na Arenisport!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.05.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kucnuo je čas. Vremena za kalkulacije više nema. Pobednik odnosi sve, dok će poraženi utehu morati da potraži u "nekom narednom izvlačenju". Došao je trenutak za veliki derbi koji će iznedriti novog prestoničkog šampiona...

SRBIJA ĆE BITI PRIKOVANA UZ MALE EKRANE: Vreme je za veliki derbi - odluku o novom šampionu pratite samo na Arenisport!

Foto: FK Zemun

Ukupno 26 rundi beogradske grupe srpskoligaškog karavana je iza nas. U ovom momenu fudbaleri Zemuna drže lidersku poziciju na tabeli sa 58 osvojenih bodova, dok najbliži pratilac i jedini konkurent za šampionsku titulu, ekipa OFK Beograda na drugom mestu zaostaje tri poena.

 

Narednog vikenda, tačnije u subotu 13. maja na stadionu u Gornjoj varoši na programu je veliki derbi celokupnog šampionata, nakon kojeg će sve biti jasnije i nakon kojeg ćemo najverovatnije i znati ime putnika u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

Još od početka prolečnog dela šampionata u okviru Srpske lige Beograd, bilo je jasno da će se ključni trenutak sezone dogodit upravo ovog 13. maja. Zahvaljujući trenutnoj bodovnoj prednosti, Zemuncima u velikom derbiju odgovara i nerešeni ishod, ali je jasno da plavo-zeleni neće kalkulisati, dok sa druge strane ekipa sa Omladinskog stadiona stiže u Zemun sa jasnim ciljem da ostvari trijumf, jer im samo on garantuje povratak u prvoligaški karavan.

Prvi ovosezonski dudel dve ekipe, koji je odigran u okviru 13. prvenstvenog kola, 29. oktobra prethodne godine, okončane je podelom bodova rezultatom 0:0.

Ukoliko bi smo pobednika predstojećeg duela pokušali da potražimo u statističkim podacima, moglo bi se reći da je ekipa sa stare Karaburme bliža uspehu. Naime, u poslednjih pet prvenstvenih duela dve ekipe koji su odigrani na zemunskom Gradskom stadionu, plavo-zeleni su slavili dva puta, dok je tri navrata "romantika" zavladala Zemunom. U navedenim susretim u Gornjoj varoši ostvaren je i gol koeficijent 8:8. Ono što svakako treba istaći, jeste činjenica da su mečevi Gornjovarošana i "romantičara" uvek obilovali pogotcima.

Foto: Fudbalski savez Beograda

Veliki derbi samo na TV Arena 2 Premium

 

- Srpska liga Beograd, 27. kolo:

Zemun (Zemun) - OFK Beograd (Beograd)

Stadion: Gradski stadion u Zemunu

Kapacitet: 9.588 mesta

Datum: Subota, 13. maj

Početak: 14 časova

TV prenos: TV Arena sport Premium 2

Svi oni koji žele da isprate dešavanja sa zemunskog stadiona, a nisu u mogućnosti da prate meč na stadionu u Gornjoj varoši, direktan prenos susreta mogu pratiti na kanalu TV Arena sporrt Premium 2.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading