ŠOK: Šampion ELIMINISAN iz kup takmičenja! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.05.2023

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kup je po ko zna koji put pokazao da je takmičenje u kojem favorit ne pobeđuje baš uvek.

ŠOK: Šampion ELIMINISAN iz kup takmičenja! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Dinamo 1945 Pančevo

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka nalaze se na korak od ostvarenja snova. U predstojećih pet prvenstvenih suela u okviru Srpske lige Vojvodina, klubu iz Odžaka potrebna su svega dva boda kako bi i teoretski obezbedili šampionsku titulu i plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Očekivali su svi ljubitelji fudbala u Zapadnobačkom okrugu da će njihovi ljubimci pored prvenstvenog uspeha, slično ostvarenje zabeležiti i u okviru Kupa Fudbalskog saveza Vojvodine, ali...

U okviru četvrtfinala ovosezonskog takmičenja, Tekstilac je gostovao u Pančevu gde se sastao sa ekipom domaćeg Dinama 1945. U do sada odigranom prvenstvenom duelu dve ekipe, Tekstilac je na svom terenu ubedljivo slavio rezultatom 5:1, što je bio još jedan pokazatelj koja od dve ekipe je apsolutni favorit.

Kada je reč o samom meču, prvih 45 minuta igre i pored otvorene igre oba tima, protekao je bez pogodaka, a u petom minutu nastavka meča, tribine su eksplodirale. Petar Vučinić je iskoristio dobru akciju svojih saigrača i mreža golmana Braća se zatresla.

Favorit je uspeo u 71. minutu da stigne do poravnanja rezultata. Anđelković je iskoristio kiks pančevačke odbrane i matirao golmana Stepanovića, čime su o pobedniku odlučivali jedanaesterci. 

Na "penal ruletu", po ko zna koji put, istakao se Stepanović koji je zaustavio udarce Anđelkovića i Đurića, čime se i došlo do velike senzacije i plasmana Dinama 1945 u polufinalnu rundu.

 

- Kup FS Vojvodine, četvrtfinale:

Dinamo 1945 (Pančevo) - Tekstilac (Odžaci) 1:1 - 4:2

Stadion: FK Dinamo

Gledalaca: 200

Sudija: Rastko Petrović (Sremska Mitrovica)

Strelci: Vučinić u 50. minutu za Dinamo 1945; Anđelković u 71. minutu za Tekstilac

Strelci u penal seriji: Ahčin, V. Marković, Mojsilović, Petrović (Dinamo 1945); Nikolić, Šiškov (Tekstilac)

Žuti kartoni: Stepanović, Kolocka (Dinamo 1945); Đurić, Veselinović (Tekstilac)

Dinamo 1945 (Pančevo): Stepanović, Kolocka, Klještan, Mojsilović, Milijašević, Stojanovski (Milošević), Ahčin, Petrović, V. Marković, Jambrušić (Đošić), Vučinić.

Tekstilac (Odžaci): Brać, Marjanović, Stanković (Đurić), Zulfić, Vlaisavljević (Dimković), Luković (Šiškov), Veselinović, Nikolić, Zekić, Anđelković, Šormaz (Plavšić).

Takmičenje u okviru Srpske lige vojvodina nastavlja se predstojećeg vikenda kada će Tekstilac gostovati u Stanišiću istoimenoj ekipi, dok će pančevački Dinamo 1945 u Staroj Pazovi odmeriti snagu sa ekipom Jedinstva.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading