DALJE SE IPAK NIJE MOGLO: "Mlekadžije" se isprsile pred favoritom, ali je za njih bela tačka bila kobna - Crno-beli odlaze u borbu za trofej! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.05.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želja ipak nije bila dovoljna da se renomirani protivnik savlada.

DALJE SE IPAK NIJE MOGLO: "Mlekadžije" se isprsile pred favoritom, ali je za njih bela tačka bila kobna - Crno-beli odlaze u borbu za trofej! (VIDEO)

Foto: FK BASK TEK

Fudbaleri PKB-a iz Padinske Skele iza sebe imaju izuzetno uspešnu sezonu. Pet kola pre kraja ovosezonskog takmičenja u okviru Beogradske zone, popularne "mlekadžije" nalaze se na korak od plasmana u viši rang takmičenja, Srpsku ligu Beograd, ali navedeno ostvarenje nisu uspeli i da ponove u kup takmičenju.

 

PKB je trijumfima nad obrenovačkim Radničkim (3:0), Hajdukom sa Liona (2:2-6:5) i Zvezdarom (1:1-6:5) došao u poziciju da se bori za veliko finale i pokušaj da aktuelnu 2022/23 sezonu okonča Duplom krunom.

Protivnik u polufinalnoj rundi kup takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda, bila je ekipa BASK TEK-a na Carevoj ćupriji i trenutno petoplasirana ekipa beogradske grupe srpskoligaškog karavana odnela je trijumf nakon izvođenja jdanaesteraca rezultatom 0:0 - 5:4.

I pored razočarenja usled rezultatskog neuspeha, razloga za nezadovoljstvo u redovima sportskog kolektiva iz Padinske Skele nema, s obzirom da je ostvarenje primarnog cilja na dohvat ruke, a od naredne jseni dve ekipe će se sastajati u borbi za srpskoligaške bodove.

 

 

- Kup FSB, polufinale:

BASK TEK (Beograd) - PKB (Padinska Skela) 0:0-5:4

Stadion: "BASK Arena"

Gledalaca:150

Sudija: Petar Peković

Žuti kartoni: Andić, Jovanović, KArišik, Rašković (BASK TEK), Maksimović (PKB)

BASK TEK (Beograd): Knežević, Bjelanović, Karišik, Jovanović, Andić (Avramović), Gavrilović, Pavlović (Šalipur), Stupar (Petrović), Đokić, Radlovački (Andrić), Rašković. Trener: Zoran Ljubinković

PKB (Padinska Skela): Grujičić, Disić, Turkalj, Maksimović, Kostadinović, Bajrami (Vasilić), Ognjanović, Jovičin, Juriša, Drača, Marković (Cakić). Trener: Bojan Stojković

U borbi za ovosezonski trofej sastaće se ekipe Zemuna koja je prethodne nedelje savladala BSK Borču rezultatom 2:1 i BASK TEK-a.

Kada je reč o nastavku šampionata, PKB će u 26. rundi Beogradske zone dočekati ekipu Leštana, dok će BASK TEK u Srpskoj ligi Beograd narednog vikenda gostovati u Obrenovcu gde će se sastati sa ekipom Radničkog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading