SAMBA NA BUBNJU: Car Konstantin deklasirao Palilulac u Kupu Niša! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

11.05.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvenstvu ih često i sreća nije pratila, ali su moć pokazali u kup takmičenju.

SAMBA NA BUBNJU: Car Konstantin deklasirao Palilulac u Kupu Niša! (FOTO GALERIJA)

Foto: Sava Jojić

Fudbaleri niškog Car Konstantina u ovosezonskom takmičenju u okviru Srpske lige Istok zabeležili su svega jedan trijumf, isto toliko remija i čak 23 poraza i sa svega četiri osvojena boda "suvereno drže fenjerašku poziciju" u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Sve navedeno, ipak ih nije sprečilo da u, rezultatskom smislu, sumornoj sezoni, stignu do finalne borbe u okviru Kupa grada Niša, s obzirom da su u polufinalnom duelu ubedljivo savladali niški Palilulac koji se takmiči u četvrtom rangu takmičenja i koji se u ovom momentu nalazi u sredini tabele Zone Centar.

Od samog starta meča Car Konstantin je zagospodario terenom i već u 12. minutu domaćin stiže do prve izgledne prilike. Nakon centaršuta Velinova, Dušanić je uputio udarac, ali je golman Palilulca bio na mestu.

U 20. minutu domaćin stiže do prednosti. Akciju Jovića i Petrovića, ovoga puta Dušanić je krunisao pogotkom, a svega pet minuta kasnije Jović upošljava Petrovića koji lob udarcem primorava golmana Palilulca da po drugi put vadi loptu iz mreže.

Sam finiš prvo poluvremena doneo je novu promenu rezultata. Još jednom je Jović bio začetnik akcije, lopta je stigla do Velinova na poziciji desnog krila, a na centaršut sjajno reaguje Petrović koji postiže svoj drugi, a ukupno treći pogodar svoje ekipe.

I u nastavku meča slika na terenu se nije menjala. Car Konstantin je napadao, a nakon dve propuštene izgledne prilike, u 67. minutu meča nakon asistencije Dušanića, u listu strelaca se upisuje Ristić. Već u 72. minutu Car Konstantin stiže i do petog pogotka. Strelac ovog pogotka bio je Dušanić koji je nakon dodavanja Todorovića pogodio dalji golmanov ugao.

Konačnih 6:0 postignutno je u 81. minutu kada se u strelce upisao i danas fantastični Jović koji je iskoristio blagovremeno dodavanje Todorovića.

 

- Kup grada Niša, polufinale:

Car Konstantin (Niš) - Palilulac (Niš) 6:0 (3:0)

Stadion: "Bubanj", Niš

Strelci: Dušanić 20`, 72`, Petrović 25`, 45`, Ristić 67`, Jović 81`

Ovom pobedom ekipa Car Konstantina se plasirala u finale Kupa grada Niša. 

Kada je reč o nastavku prvenstvenih borbi, popularni "carevi" narednog vikenda gostuju na stadionu "Dragan Nikolić" gde će se sastati sa velikim favoritom, pirotskim Radničkim, a u okviru Zone Centar ekipa Palilulca gostuje Delijskom Visu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading