DERBI SEZONE U ORAŠJU: Domaćinu je jedan bod dovoljan da bi i matematički izborio plasman u viši rang!

Autor:

Sport

10.05.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Omladinca će dati sve od sebe kako bi se zadržao u borbi za najviši plasman!

DERBI SEZONE U ORAŠJU: Domaćinu je jedan bod dovoljan da bi i matematički izborio plasman u viši rang!

Foto: OFK Orašje 1960

U okviru 20. kola Treće rasinske okružne lige ekipa OFK Orašja 1960 ugostiće sastav Omladinca (Pojate), utakmica je zakazana za nedelju, 14. maj od 17 časova.

Republika

Domaćin nedeljnog susreta, sastav iz Orašja se trenutno sa učinkom od deset pobeda i dva poraza nalazi na liderskoj poziciji na tabeli sa 30 osvojenih bodova. Oba dosadašnja poraza ekipa je upisala na gostovanjima. Trećeplasirana Mladost je pred svojim navijačima slavila protiv trenutno lidera sa 2:0, dok je u meču sa Omladincem rezutlat glasio 2:1 u korist domaćina.

Od starta prolećnog dela tim Orašja se nalazi u seriji od pet trijumfa, ako na to dodamo i pobedu u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva, taj niz je na broju šest. Kada je reč o broju datih i primeljnih golova i u tim segmentima dominira trenutni lider na tabeli. U 35 situacija su uspeli da savladaju protivničkog golmana, dok je njihov čuvar mreže savaldan samo sedam puta.

U prethodnom meču sastav Orašja se revanširao ekipi Mladosti za poraz iz prvog dela, slavili su pred svojim navijačima rezultatom 3:0 i u odličnoj formi dočekuju novi težak duel predstojećeg vikenda. Na domaćem terenu ekipa je ove sezone na maksimalnom učinku, a treba napomenuti i da su na njihovom stadionu primili samo jedan gol.

U nedelju će na duel sa liderom gostovati trenutno najozbiljniji konkurent za prvo mesto, tim Omladinca koji drži drugu poziciju u ligi sa četiri boda manje u odnosu na predstojećeg rivala. Sastav iz Pojata je prošle sezone ispao iz druge lige i želi da izbori ekspresan povratak u istu.

Nešto slabiji kraj prvog i početak drugog dela šampionata ih je udaljio od prvog mesta, ali na dva kola pre kraja i dalje imaju šansu da stignu do šampionske titule. Sa gostovanja ove sezone ekipa je od maksimalnih 18 uspela da donese 11 bodova i to u nekoj meri može biti opterećenje za goste u nedelju.

Iz redova Orašja su povodom predstojećeg meča poručili:

- Situacija na polusezoni nije bila "sjajna" po nas, ali smo angažovanjem odličnog Marka Kolarevića, koji se ispostavio kao "iks faktor" dosta toga okrenuli. Kolarević je igrač za kojeg protivničke odbrane i dalje nemaju rešenje. Naš nedeljni rival bazira igru na tandemu Golubović-Matić, sa čijim kvalitetima smo dobro upoznati. Očekujemo dobar meč i nadamo se bodovima kojim bi i matematički osigurali šampionsku titulu. 

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom Omladinca pred svojim navijačima rezultatom 2:1.

OFK Orašje 1960 - Omladinac (Pojate)

Nedelja, 14. maj od 17 časova

Teren u Orašju

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading