IZ MRSAĆA SE VIDI VIŠI RANG: Morava posle preokreta stigla do deobe prvog mesta na tabeli!

Autor:

Sport

10.05.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener domaćina je danas imao ulogu igrača, a uspeo je i da asistira kod pobedonosnog gola.

IZ MRSAĆA SE VIDI VIŠI RANG: Morava posle preokreta stigla do deobe prvog mesta na tabeli!

Foto: FK Morava Mrsać

U okviru 24. kola Međuopštinske lige FSRO ekipa Morave (Mrsać) ugostila je, u derbiju kola, sastav Jovo Kursule iz Cvetke, prvi duel ova dva tima završen je minimalnom pobedom tadašnjeg domaćina. 

Republika

Domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa 51 osvojenim bodom, što je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli i tri boda zaostatka za liderom, dok je ekipa iz Cvetke sa devet bodova manje bila an četvrtoj poziciji u ligi.

Lepo vreme, odlični uslovi na terenu i duel dva tima iz vrha tabele bilo je dovoljno da se okupi solidan broj navijača, uz korektno navijanje na obe strane.

Domaći tim je od prvog minuta imao nešto više loptu u nogama, kontrolisao je utakmicu, stvarao šanse, ali je prvi gol viđen u njihovoj mreži.

Igrao se 34. minut kada je odličnim udarcem glavom, igrač gostiju, Ognjen Bogdanović doneo prednost sastavu Jovo Kursula, 1:0 za goste.

Samo pet minuta kasnije nakon faula nad Radibratovićem u kaznenom prostoru gostiju, sudija Vasiljević pokazuje na belu tačku.

Siguran realizator najstrožije kazne bio je Stefan Milošević, koji je pogotkom doneo izjednačenje svom timu, 1:1. Milošević je ovim golom dodatno učvrstio svoje prezime na prvoj poziciji liste strelaca u ligi. 

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, Vasiljević je tokom prvih 45 minuta pokazao tri žuta kartona.

U drugom poluvremenu viđen je veliki broj prilika na obe strane, šanse domaćih igrača su bile konkretnije i učestalije, što je dovelo do novog gola u mreži golmana gostiju, Projovića.

Na isteku prvog sata igre, trener, a danas u ulozi igrača, Aleksandar Dabižijević je odlično sa golom spojio Radovana Rakića, koji glavom loptu šalje u mrežu gostiju, 2:1 za Moravu.

To je ujedno bio i konačan rezultat meča posle kojeg je serija Morave bez poraza na broju od 15 mečeva. Sastav iz Mrsaća se ovim trijumfom refanširao gostima iz Cvetke za poraz iz prvog dela prvenstva.

Morava (Mrsać) - Jovo Kursula (Cvetke) 2:1 (1:1)

Morava: Jerotijević, Mirosavić, Rovinac, Lazarević, Rakić, Jablanović, Milošević (od 90' Simović), Dabižijević (od 70' Đurović), Mitrović, Radibratović, Mijović

Jovo Kursula: Projović, Vranić, Stevanović, Jovanović, Majstorović, Tošković, Aleksić, Drašković, Bogdanović (od 79' Timotijević), Tomašević, Mitrović

Ovim trijumfom i usled poraza dosadašnjeg lidera, sastav Morave sada deli prvo mesto sa Zvezdom (Čukojevci) sa po 54 bodova pored svog imena.

U sledećem kolu Jovo Kursula dočekuje Magnohrom iz Kraljeva, dok ekipa iz Mrsaća gostuje sastavu Mataruge. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading