LOŠA SERIJA JE NASTAVLJENA: Surčinci odneli bodove iz Vojvođanske ulice!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija loših rezultata je nastavljena...

LOŠA SERIJA JE NASTAVLJENA: Surčinci odneli bodove iz Vojvođanske ulice!

Foto: FK Jedinstvo Surčin

Fudbaleri novobeogradskog Studentskog grada prolećni deo šampionata započeli su sjanim rezultatima. U prvih šest prvenstvenih mečeva klub je zabeležio pet pobeda (Sinđelić 1:0, Borac Lazarevac 4:0, Zvezdara 1:0, Ušće 2:1 i Prva Iskra 2:1) i činilo se da će popularni "studenti" mirno ovosezonsko takmičenja privesti kraju.

 

Međutim, polovinom meseca aprila započinje kriza rezultata i zaključno sa utakmicom 26. prvenstvenog kola, Studentski grad je u pet poslednjih mečeva uspeo da stigne samo do jednog boda (Torlak 1:1), čime je doveo u pitanje u opstanak u beogradskoj grupi srpskoligaškog karavana.

Veliku priliku da stignu do bodova kojima bi gotovo rešili goruće pitanje opstanka, "studenti" su imali u susretu protiv surčinskog Jedinstva koje u poslednje vreme takođe ne beleži zapažene rezultate.

Prvih pola sata igre proteklo je bez većih uzbuđenja uz po jedan udarac sa distance, ali su golmani Terzić i Novaković uglavnom bili bez posla.

Zanimljiva situacija viđena je polovinom prvog perioda igre. Fudbaler Jedinstva Mićić pokušao je sa centra igrališta da ispuca loptu što dalje od svog gola, a ona je na iznenađenje stotinak prisutnih ljubitelja fudbala, ali i svih aktera na terenu pogodila gornji deo prečke domaćina.

Pet minuta pre odlaska na odmor, mrežu domaćina trese Milan Subotić koji je na taj način materijalizovao sjajnu akciju Miloša Živkovića.

Foto: FK Jedinstvo Surčin

Strelac pobedonosnog pogotka na stadionu pokraj Bežanijske crkve

 

Prema očekivanju, domaćin u nastavak meča ulazi ofanzivnije, ali je mladi Subotić u 49. minutu mogao da se proslavi. Njegov drugi pogodak na ovom meču sprečio je sjajnom intervencijom čuvar mreže domaće ekipe Terzić.

Do kraja sureta viđeno je još nekoliko poluprilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

- Srpska liga Beograd, 26. kolo:

Studentski grad (Novi Beograd) - Jedinstvo (Surčin) 0:1 (0:1)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 100

Sudija: Jovan Okanović

Strelac: M. Subotić u 40. minutu za Jedinstvo

Žuti kartoni: Mladenović, Popadić, Džodan (Studentski grad), Sekulić, Gavrilović, Subotić (Jedinstvo Surčin)

Studentski grad (Novi Beograd): Terzić, Mladenović, Stefanović (Mrđenović), Krstović (Đurđević), Kožović, Popadić, Džodan, Paunović (Miketić), Pavlović, Dacić (Kuzmanović), Knežević (Šljukić).

Jedinstvo (Surčin): Novaković, A. Živković, Mićić (Rodić), M. Živković, Bogićević, Mitrović, Sekulić, Donevski, Subotić (Živanović), Gavrilović, Vranešević.

Surčinci su ovim trijumfom prekinuli niz od tri utakmice u kojima nisu osetil islast pobede, a narednog vikenda na svom terenu dočekuju ekipu BSK Borče.

Pred "studentima" su trenuci odluke. Narednog vikenda na stadionu u Vojvođanskoj ulici dočekaće dobanovačku Budućnost i biće to susret u kojem će imati imperativ pobede.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading